liberinteleorman.ro

Un consilier județean acuză Spitalul Județean din Alexandria de faptul că cere pacienților să-și aducă lenjerie și medicamente de acasă…

28 ianuarie 2018
Advertisement

Carmen Dumitrescu

Până nu ajungi să te lovești personal de Spitalul Județean, poți crede că acolo s-au făcut progrese. Însă, doar privind clădirea din exterior. În interior, lucrurile sunt mai complicate. La această concluzie a ajuns consilierul județean Maria Stoian, după ce tatăl săi a suferit un accident cerebral la sfârșitul anului trecut. Experiența trăită acolo a determinat-o pe Maria Stoian să aducă subiectul în atenția Consiliului Județean Teleorman, povestind în detaliu elemente legate de condițiile în care se desfășoară actul medical în respectiva instituție spitalicească:

În calitate de însotițor, am constatat cu ce probleme se confruntă unitatea spitalicească,  a carei viziune este ,, de a crea imaginea unui spital de prestigiu, care să devină cel mai bun furnizor de servicii medicale din sudul țării prin promovarea si implementarea celor mai bune practici medicale ”.( Conform paginii de prezentare a Spitalului de Urgență Alexandria – Secțiunea HOME : Misiune, Viziune, Valori ). Dincolo de investiția importantă realizată la unitatea medicală, de modernizarea secțiilor și dotarea acestora cu paturi moderne, consider că sunt lucruri esențiale care lipsesc, astfel  ca  actul  medical să fie unul de calitate. Spitalul județean, din punct de vedere al reabilitării arată bine, nimeni nu poate contesta acest fapt. Din păcate, asigurarea serviciilor si rezolvarea cazuisticii medicale nu se poate face decât cu personal medical de specialitate, cu echipamente si aparatură de diagnostic (Este de notorietate lipsa unui CT, în contextul în care la spitalul din Alexandria vin  bolnavii din tot județul). Consider că există o stare de lucruri la spitalul județean care ține, pe de o  parte, de managementul unității,  iar pe de altă parte de sistemul medical românesc. Am sa fac referire strict la secția de neurologie: Personalul medical de specialitate este insuficient, având în vedere numărul mare de pacienți cu boli acute, care au nevoie de îngrijire permanentă. Asistenții medicali au ca atribuțiuni și completarea datelor pacienților în sistemul informatic, fapt care determină scăderea timpului alocat efectiv bolnavilor – respectiv consultații, schimbarea perfuziilor, alte recomandări medicale (consider că ar rezolva problema angajarea de operator calculator sau registrator). Pentru un test de sange (INR) repetat de 3 ori în aceeasi zi în laboratorul spitalului rezultatele analizelor au indicat 3 valori diferite, fapt ce mă face să pun la îndoială veridicitatea modului în care lucrează laboratorul spitalului județean . Cât privește lenjeria folosită în spitalul din Alexandria, pe fondul insuficienței (crizei), la un moment dat s-a vehiculat ideea ca bolnavii sa-și aducă de acasă lenjerie de pat. Pentru că ideea îmi pare cel puțin absurdă, consider că se impune ca managerul acestui spital să ia in considerație achiziționarea lenjeriei medicale  de unică folosință. Având în vedere că locuitorii  județului Teleorman sunt tot mai puțini și faptul că aceștia pun starea de sănătate pe locul întâi pe lista îngrijorărilor cotidiene,  cred că viziunea  integrată asupra tuturor  problemelor existente în spitalul județean  este o necesitate. De aceea propun ca managerul spitalului județean să ne prezinte la următoarea ședință a Consiliului Județean problemele cu care se confruntă și să încercăm împreună să găsim soluții astfel încât actul medical să fie de calitate în spitalul județean.

 Nu este prima situație de genul asta, reclamată de oameni care au ajuns pe patul de spital al instituției județene, însă sperăm că experiența unui consilier județean va cântări mai greu în ochii Consiliului Județean Teleorman și că poate se va lua în calcul și numirea unui manager care chiar să aibă noțiuni despre felul în care trebuie gestionate resursele unui spital de dimensiunile și importanța acestuia, nu doar unul bine intenționat.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

„Bronx”-ul Alexandriei va fi demolat. Romii care locuiesc acolo invocă „ura de rasă”…

Următorul articol

Momentul Unirii, marcat prin activități educative la Colegiul Național Al. D. Ghica

Cele mai recente articole de Administratie