Tudor Gheorghe vine cu ”Lecția” la Teleorman: ”Vorbiți, scrieți românește, pentru Dumnezeu!”

în Cultură

Monica Vasilescu

tudor-gheorghe

O mulțime de teleormăneni îl așteaptă cu sufletul deschis pe marele Tudor Gheorghe, într-un spectacol de muzică şi poezie de zile mari. Deși inițial s-a vehiculat faptul că maestrul va veni la Alexandria cu ”Anotimpurile mele”, s-a hotărât ca aici să ajungă ”Lecția”, un spectacol care a avut premiera națională la Izbiceni, în primăvara acestui an.

”Lecția” va aduce, pe lângă sensibilitate și stare spirituală, o pledoarie pentru a păstra acurateţea limbii române. În cele două ore de cântec și poezie, de artă şi cultură adevărată, maestrul insistă pe ideea de a ne păstra frumuseţea limbii noastre, cântând din versurile scriitorului român bucuvinean George Sion: ”Limba, țara, vorbe sfinte/La strămoși erau;/Vorbiți, scrieți românește,/Pentru Dumnezeu!”.

În data de 12 octombrie 2014, începând cu ora 18:00, în schimbul unui bilet de 50 lei, Tudor Gheorghe va da o lecţie de iubire, respect, istorie, patriotism, spunând că a hotărât să meargă cu acest spectacol și acolo unde aproape că nu mai merge nimeni: în micile orașe ale tării, în casele de cultură și căminele culturale, la publicul care a fost văduvit în ultimii ani de prezența marilor artiști.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*