Tudor Gheorghe vine cu ”Lecția” la Teleorman: ”Vorbiți, scrieți românește, pentru Dumnezeu!”

în Cultură

Monica Vasilescu

tudor-gheorghe

O mulțime de teleormăneni îl așteaptă cu sufletul deschis pe marele Tudor Gheorghe, într-un spectacol de muzică şi poezie de zile mari. Deși inițial s-a vehiculat faptul că maestrul va veni la Alexandria cu ”Anotimpurile mele”, s-a hotărât ca aici să ajungă ”Lecția”, un spectacol care a avut premiera națională la Izbiceni, în primăvara acestui an.

”Lecția” va aduce, pe lângă sensibilitate și stare spirituală, o pledoarie pentru a păstra acurateţea limbii române. În cele două ore de cântec și poezie, de artă şi cultură adevărată, maestrul insistă pe ideea de a ne păstra frumuseţea limbii noastre, cântând din versurile scriitorului român bucuvinean George Sion: ”Limba, țara, vorbe sfinte/La strămoși erau;/Vorbiți, scrieți românește,/Pentru Dumnezeu!”.

În data de 12 octombrie 2014, începând cu ora 18:00, în schimbul unui bilet de 50 lei, Tudor Gheorghe va da o lecţie de iubire, respect, istorie, patriotism, spunând că a hotărât să meargă cu acest spectacol și acolo unde aproape că nu mai merge nimeni: în micile orașe ale tării, în casele de cultură și căminele culturale, la publicul care a fost văduvit în ultimii ani de prezența marilor artiști.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*