liberinteleorman.ro

Trupa Arhaic, REGAL de folk la concertul aniversar din București

20 noiembrie 2022

Nu mai e un secret pentru cei care îndrăgesc trupa Arhaic faptul că acest proiect unic în lumea muzicală din România, călăuzit de Nicolae Doboș, redă funcția vitală a muzicii și a versurilor, oferind comori de suflet celor ce își apleacă urechea și își lasă simțurile pe ritmurile arhaice.

Cei trei artiști ai trupei care creează ritmuri originale – Nicolae Doboș, Grigore Ureche și Liviu Leoveanu și-au invitat prietenii într-un concert aniversar în care au arătat din nou omenirii minunățiile de care sunt capabili. Membrii trupei din prezent și toți cei care au făcut la un moment dat parte dintr-o formulă Arhaic sunt unii dintre oamenii frumoși care produc valoare, hrănesc prin calitate și prin original. Cântecele lor se caracterizează prin melodicitate, profunzime și prin atenția acordată cuvintelor. Pe potriva lor au fost și invitații care au încununat concertul aniversar în care trupa a sărbătorit 12 ani de existență. Pe scena de la Lloyd`s Pub din București au urcat și au făcut un regal de muzică folk: Ana-Maria Dumitru, Mihaela Stoica, Nicușor Lina, Mugur Prundea (gazda evenimentului), Romeo Mocanu, Eugen Avram, dar și două surprize poetice: Cristina Maria Firoiu și Cătălin Codru.

În acest mod, Trupa Arhaic împlinit 12 ani de când Nicolae Doboș reușește să se impună în mediul cultural românesc prin muzica de o calitate deosebită și de o sensibilitate memorabilă, pentru că folkul este o gură de oxigen, prin lirismul, emoția și prin poezia sa.

Nicolae Doboș – Fondatorul Trupei Arhaic
Ana Maria Dumitru
Mihaela Stoica
Cătălin Codru
Nicușor Lina
Romeo Mocanu
Cristina Firoiu
Eugen Avram
Mugur Prundea
Trupa Arhaic

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

ATENȚIONARE meteorologică, în Teleorman: Cod galben de ploi

Următorul articol

Polițiștii locali din Alexandria vor avea uniforme de iarnă noi

Cele mai recente articole de Actualitate