liberinteleorman.ro

SURSE: Garda de Mediu se desființează!

Advertisement


Guvernul vrea cheltuieli mai mici, așa că mai multe instituții se vor comasa. Astfel, potrivit unor surse demne de încredere, Garda de Mediu va fi incorporată în Agenția pentru Protecția Mediului, în anul 2024. La nivel local lucrurile sunt cât se poate de simple: Serviciul Județean Teleorman al Gărzii Naționale de Mediu nu are personalitate juridică și va trece în componența Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman, căci aceasta are personalitate juridică (este ordonator terțiar de credite).

Structura nou-creată se va numi cel mai probabil Inspectoratul Județean de Mediu Teleorman, reunind în aceeași structură, atât reglementarea cât și controlul, din punct de vedere al protecției mediului.

Pe românește spus, după 20 de ani de existență, Garda de Mediu revine „acasă, la părinți”, ca un tânăr eșuat, care a dat chix, nereușind prea multe în viață! Rămâne de văzut dacă Dana Banu va accepta să primească ordine de la directoarea executivă a APM Teleorman, nu de alta, dar orgoliul olt-turnencei este mare. Într-un cerc de cunoscuți, aceasta ar fi spus: „Nu stau eu să-mi dea ordine mie nepoata lui Mihai Șerban! Păi așa proastă, am ajuns?!”.

Întrucât și-a suspendat deja pentru 2 ani activitatea la GNM (perioada în care a stat acasă, fiind plătită de Centrul de Management al Apei de la Turnu-Magurele, în perioada 2019-2021), Dana Banu visează un post la Consiliul Județean Teleorman.

Dat fiind imposibilitatea angajării prin concurs, din cauza blocării posturilor, Dana Banu mizează pe cartea transferului la Consiliul Județean Teleorman, la schimb cu una din cele două angajate venite (pe relația cu deputatul Paul Stancu), chiar de la APM Teleorman.

Simion Laura-șefa APM Teleorman a dat deja ordin să se fie curățenie în clădirea veche a agenției, acolo unde vor fi instalați comisarii de mediu. Singura rămasă pe dinafară este telefonista gărzii, priceputa la tutun și cafele, dar agenția are propriii stâlpi de cafenea.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Comedie la Puterea a doua, cu Natanticu – Stand-up Comedy, la Videle!

Următorul articol

O femeie a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada prin loc nepermis

Cele mai recente articole de Actualitate