Soluție pentru reducerea prețurilor RCA: plafonarea tarifelor în tandem cu crearea unui asigurator de stat

în Actualitatea politică

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a fost audiată marți de către Comisiile reunite de Buget finanțe din Parlament pe tema proiectului plafonării prețurilor RCA pe fondul falimentului City Insurance. Nicu Marcu, președintele ASF a spus că singura soluție pe care o vede în prezent pentru reducerea prețurilor RCA este plafonarea tarifelor în tandem cu crearea unui asigurător de stat. La audieri a participat și senatorul de Teleorman – Dănuț Cristescu, parlamentar care a solicitat în ultimul timp explicații din partea ASF cu privire la creșterile enorme de prețuri RCA apărute în contextul falimentului celui mai mare asigurător.

„Ieri, am audiat în comisiile reunite de Buget Finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului, conducerea Autorității de Supraveghere Financiară. Tema principala a fost: Evoluția pieței asigurărilor, situația companiilor de asigurări, tarifele practicate la RCA, măsurile luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară potrivit competențelor ce le revin.

Conducerea ASF a prezentat ca soluție pentru reducerea prețurilor RCA – plafonarea tarifelor în tandem cu crearea unui asigurator de stat.Urmare audierii au fost stabilite următoarele: – În perioada următoare ASF trebuie să prezinte proiectul de act normativ în care să precizeze nivelul plafoanelor RCA, proiectul trebuie transmis către Ministerul de Finanțe și Guvern în vederea elaborării.- Prezentarea unui raport de către ASF cu măsurile aplicate în 2021- potrivit competențelor ce le revin”, a transmis senatorul Dănuț Cristescu.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*