liberinteleorman.ro

Salariații DSP Teleorman, în grevă spontană

15 noiembrie 2023

Salariații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Teleorman au declanșat în dimineața aceasta o grevă spontană. Motivul acestei acțiuni este reprezentat de nemulțumirea față de votul din Camera Deputaților de marți privind proiectul de lege referitor la ordonanța de urgență ce modifică și completează Legea privind reforma în domeniul sănătății.

Prin acest proiect de lege, personalul din casele de asigurări de sănătate (CAS) beneficiază de salariu și alte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului. Cu toate acestea, lucrătorii din direcțiile de sănătate publică județene nu sunt incluși în această reglementare, ceea ce a stârnit nemulțumirea și indignarea acestora.

Într-un efort de a obține tratament egal și drepturi salariale similare cu cele ale colegilor din casele de asigurări de sănătate, angajații DSP Teleorman și din alte direcții județene au solicitat introducerea unui amendament în proiectul de lege. Amendamentul viza acordarea unui tratament uniform între personalul din CAS-uri și cel din DSP-uri. Cu toate acestea, în ședința de plen a Camerei Deputaților de luni, acest amendament a fost respins la vot.

Angajații din direcțiile de sănătate publică consideră că decizia Camerei Deputaților creează o discrepanță semnificativă între condițiile salariale ale personalului din CAS-uri și cele ale lucrătorilor din DSP-uri. Ei susțin că votul în favoarea CAS-urilor reprezintă o recompensă pentru greva precedentă a acestora, în timp ce medicii și asistenții din direcțiile de sănătate publică sunt pedepsiți pentru absența lor de la proteste.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Percheziții în Teleorman – Sunt vizate firme de transport persoane și colete, fără licență

Următorul articol

Bărbat plecat voluntar de la domiciliu – Poliția îl caută

Cele mai recente articole de Actualitate