Premieră pentru Teleorman. Culturiștii Dan Alexandru Dumitru și Eduard Stancu au obținut medalii de bronz la Balcaniada din Muntenegru

în Sport

Monica Vasilescu

Bronz teleormănean la balcaniada de culturism. Doi sportivi din capitala de județ, legitimați la Clubul Sportiv Teleorman din Alexandria, au obținut medalii de bronz la Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness derulat în Bar, Muntenegru, concurs la care lotul naţional al României a ocupat locul I pe naţiuni, iar palmaresul sportivilor români a constituit cea mai bună clasare din istoria participării lor la competiţia balcanică.

Încununat cel mai bun junior din țară, până la vârsta de 19 ani, Dan Alexandru Dumitru și-a demonstrat competențele și la Balcaniadă și s-a clasat pe locul trei la categoria +75 kg.

Același rezultat a avut și culturistul Eduard Sandu, la categoria sa (75 kg). Cele două performanțe sunt cu atât mai importante cu cât sunt primele medalii obținute de băieți la un concurs internațional. Singurul rezultat la acest nivel a fost, până în prezent, la feminin, obținut de dubla campioană mondială – Beatrice Șerban.

Performerii au fost pregătiți de Florian Dumitru, unul dintre profesioniștii sportului local, care stă de peste trei decenii pe baricadele culturismului.

”La această competiție au participat și sportivi din Serbia, Muntenegru, Croația, Macedonia. E o premieră pentru noi la categoria băieți. La masculin, nu am avut medalii la campionatele internaționale până acum. Cei doi băieți s-au aflat la prima participare și asta i-a motivat. Urmează campionatul mondial de la Bistrița, unde este convocat și lotul teleormănean și, de asemenea, sperăm să avem rezultate”, ne-a spus Florian Dumitru.

Acesta are titulatura de antrenor emerit, oferită de Federaţia Română de Culturism şi Fitness, distincția fiind și ea o premieră pentru culturismul din Teleorman. Florian Dumitru, tatăl lui Dan Alexandru Dumitru, s-a ocupat atât de pregătirea fizică a celor doi sportivi de pe podiumul internațional, dar și de mintea lor, fiind o persoană interesată permanent de devenire, de existenţă, de progres, care are și misiunea de a-i motiva pe tinerii sportivi pentru a-şi construi un echilibru optim în evoluţia personală.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*