liberinteleorman.ro

Pompierii teleormăneni au intervenit la 24 de misiuni în 24 de ore

21 noiembrie 2023

În ultimele 24 de ore, subunitățile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au gestionat un număr de 24 de situații de urgență, dintre care una a fost pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un bloc de locuințe din municipiul Turnu Măgurele, 21 de cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave și două intervenții în sprijinul echipajelor SAJ Teleorman pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate. 

Pe linie preventivă, inspectorii unității noastre au efectuat controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din municipiul Alexandria. Pe timpul acestor verificări, au fost constatate o serie de nereguli, motiv pentru care aufost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în cuantum de 25000 de lei. 

Nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate!

Ieri după-amiază, în jurul orei 13.50, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament aflat la etajul I al unui bloc de locuințe de pe strada Mihai Eminescu, din municipiul Turnu Măgurele. Ajunse la locul evenimentului în doar câteva minute, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, cele două echipaje de salvatori au constatat că focul se manifesta la nivelul unui balcon, cu degajări mari de fum pe casa scării și cu posibilitate de extindere în interiorul apartamentului, la celelalte bunuri materiale.

Concomitent cu operațiunile de stingere a incendiului, pompierii au evacuat patru persoane din apartamentele aflate pe casa scării, iar alte opt persoane se autoevacuaseră, niciuna neavând nevoie de îngrijiri medicale din partea paramedicilor SMURD. Focul a fost stins în limitele găsite în mai puțin de 30 de minute, misiunea salvatorilor continuând apoi pentru evacuarea fumului, astfel încât cetățenii să se poată reîntoarce în siguranță în apartamentele lor.

Au ars ori au fost deteriorate de incendiu și fum tâmplăria din PVC a balconului, mai multe materiale textile și zugrăveala din interiorul locuinței. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 15000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 150000 de lei.

Din primele verificări efectuate, a reieșit că focul a izbucnit din cauza unor lumânări aprinse, lăsate nesupravegheate în balconul apartamentului, în apropierea materialelor ușor combustibile.

Pentru evitarea producerii unor evenimente asemănătoare, recomandăm cetățenilor adoptarea următoarelor măsuri:

-aprindeți lumânările în locurile special amenajate;

-manifestaţi prudenţă în utilizarea lumânărilor și nu le amplasați în apropierea materialelor ușor combustibile;

-utilizați suporturi de lumânare incombustibile (lumânarea trebuie amplasată într-o farfurie cu puțină apă);

-nu lăsați lumânările aprinse nesupravegheate.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgențăhttps://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcatăgratuit din App Store și Google Play.

Mai multe date cu privire la evenimentele gestionate de unitatea noastră regăsiți pe site-ul www.isuteleorman.ro, la rubrica Știri și informații/Buletine și comunicate de presă, sau accesând linkul https://www.isuteleorman.ro/index.php/stiri-si-informatii/buletine-informative-si-comunicate-de-presa

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

DAI O ȘANSĂ prin lectură

Următorul articol

3312 – Câştigul salarial mediu nominal net la nivelul judeţului Teleorman

Cele mai recente articole de Actual