liberinteleorman.ro

Performerii Teleormanului, premiați la Balul Primăverii Rotariene

10 aprilie 2017

Carmen Dumitrescu

Motivați de principiul rotarian „a servi mai presus de sine”, membrii Clubului Rotary Alexandria s-au reunit, în mod tradițional, la Balul Primăverii Rotariene, sub deviza „Jos pălăria, Excelență!”. Evenimentul a avut loc în sala mare a Restaurantului Unicom din Alexandria. Anul acesta, balul a purtat amprenta organizatorică a Luminiței Dumitrașcu, încă președinte al clubului, care a precizat în cadrul evenimentului că rotarienii alexăndreni și-au propus mai degrabă să sprijine tinerii performanți decât pe cei cu probleme financiare. Și așa au făcut. Balul le-a adus recunoaștere și premii în bani celor câțiva copii ai Teleormanului care au excelat la nivel național și internațional.

Este vorba despre Diana Marin, câștigătoarea medaliei de aur la concursul internațional INFORMATRIX 2016, în cadrul finale mondiale, elevă a liceului Al. D. Ghica din Alexandria, Mugurel Enache, care a înscris aceeași performanță ca și colega lui, coordonați de profesorul Dana Tătaru, Ionuț Paul Țintarcu, premiat la Concursul Național Ion-Dan Barbilian de la Liceul Teoretic Zimnicea, Aneta Ignat, profesor îndrumător, Cristian Neacșu, câștigătorul trofeului internațional de robotică “ROBOTOR”, elev al liceului pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria, alături de colegul lui David Cojocaru, cu aceeași performanță, Sotirescu Eliza Marinela, profesor îndrumător, echipa de baschet fete a Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza din Alexandria, care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, împreună cu profesorii lor îndrumători, Mădălin Piperea și Costina Piperea.

La bal au fost invitați nu doar rotarieni, ci și oameni de bine, care și-au dorit ca prin prezența lor la acest eveniment să sprijine copiii talentați și deștepți ai județului. Și, așa cum se întâmplă în fiecare an, a fost organizată celebra licitație de artă, care pus la bătaie mai multe tablouri ale unor pictori autohtoni, care au fost achiziționate în principal de rotarieni, la prețuri care au depășit 500 de lei per tablou. Respectând tema serii, doamnele invitate au purtat pălării, iar domnii au demonstrat eleganță, cel puțin în privința ținutei alese. S-a dansat, s-a socializat și s-au făcut promisiuni de sprijinire a valorilor teleormănene și în anii ce vor veni. Momentul cu adevărat special al serii a fost concertul susținut de soprana Operei Naționale București, Ruxandra Marilena Ispas, care a interpretat timp de mai bine de o oră, în două secvențe, arii de Verdi, Johann-Strauss, Schubert, dar și piese din repertoriul lui Luciano Pavarotti sau Andrea Bocelli.

Vocea sopranei i-a impresionat pe cei prezenți, dar și Ruxandra Ispas s-a declarat măgulită și surprinsă de receptivitatea publicului la muzica ei, căci nu se aștepta ca prestația ei să fie pe gustul publicului din Alexandria. Un alt moment deosebit a fost asigurat de micuții dansatori de la Romfra, care au dat o lecție de grație, dar și măsura unui talent și a unei munci extraordinare, despre care nu se discută destul în județul pe care ei îl reprezintă. Un tort imens a făcut deliciul invitaților și a pus punct unui nou bal rotarian, care se va repeta în primăvara anului următor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

De vorbă cu istoria… Veteranul de război Marin Mușat are 100 de ani, dar își amintește perfect durerile perioadei în care a fost prizonier în Rusia

Următorul articol

Când ambiția învinge handicapul. Deși nevăzătoare, Ecaterina Zgubea vrea să ajute oamenii cu traume sufletești

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și intensitatea culorilor diferă.