Oamenii din curtea lui Drăgușin: Danconstruct, firmă importantă în schema business-urilor labirint hrănite de stat

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie

Mediul de afaceri teleormănean se rezumă doar la câțiva oameni de casă ai primarilor sau prieteni cu politicul vremii. Doar câteva firme par să fi tras lozul câştigător al licitaţiilor, de cele mai multe ori aranjate. Peste 2000 de achiziții de la instituțiile statului are un SRL apropiat primarului de la Alexandria – Victor Drăgușin, care e cunoscut la nivel de bârfă în oraș, dar despre care nu s-a scris prea mult, deși a încasat mulți bani publici.

Îi facem publicitate gratuită firmei DanConstruct COM SRL, administrată de Calotă Mihai Eugen și Dan Constantin, care nu lipseşte din contractele pe care municipalitatea le gestionează cu bănişori publici. Primăria Alexandria, prin subordonata Administrația Străzilor Construcții Edilitare SRL, cumpără de la firma Danconstruct materiale construcții, mături, fărașe și tot ce este nevoie în curtea Alexandriei. Numai anul acesta societatea primăriei a făcut peste 50 de cumpărături de la Danconstruct, un fel de Nae Tatu ai licitațiilor lui Drăgușin.

Danconstruct este doar una din seria societăților care au devenit în scurt timp de funcționare adevărați magneți de fonduri ale națiunii. A fost înzestrată cu materiale de construcții după ce și-a schimbat codul CAEN și a ajuns, în câțiva ani, la o cifră de afaceri cu multe zero-uri, cam toate din banii statului.

Cei doi asociați mai au în portofoliu și alte firme, că nu poți să fii din Teleorman, prieten cu administrațiile și să fii om doar de o afacere. DANCONSTRUCT CONCRET S.R.L. a fost înființată cu scopul de a face lucrări de construcții de clădiri rezidențiale și nerezidențiale și a captat, în scurt timp, un profit promițător. Mapa de societăți deține și Calotă Mihai Eugen Persoană Fizică Autorizată, cu obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase. Agrinatura DCT Plant SRL și IUCOM SRL, cu același acționariat, au fost radiate.

Cifră de afaceri Danconstruct – 2020

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*