liberinteleorman.ro

Nicio promisiune a primarului Victor Drăgușin nu a fost finalizată la timp

Advertisement

Autoritățile se laudă de ani buni că reabilitează Casa de Cultură din Alexandria, care arată ca după bombardament de câteva luni. Spunem autoritățile, fiindcă Primăria Alexandria, adică primarul Victor Drăgușin, își arogă meritele la finalizarea unui proiect, dar aruncă vina pe CNI atunci când șantierele sunt întârziate sau stopate. Au trecut zeci de ani în care lăcașul Culturii din Alexandria nu a fost funcțional pentru cultură și când, în sfârșit, a intrat în modernizare, lucrările s-au oprit după câteva demolări, care fac edificiul să arate ca după război, deși termenul de finalizare era 14 octombrie 2021.

Stadionul din Alexandria trebuia să fie și el gata din 7 februarie 2021. 48.075.291,71 lei au fost luați inițial din bugetul public (finanțare de la Compania Națională de Investiții) pentru construirea unui nou stadion în locul celui vechi, din Alexandria. Compania Naţională de Investiţii (CNI) a atribuit firmei bucureştene Euromateria SRL, o firmă cunosută pentru contractele derulate, dar și pentru contestații. SRL-ul este condus de Mihai Răzvan Gheorghe și are ca obiect de activitate ”lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Construcția se va face în parteneriat cu Pessina Costruzioni S.p.A., S&M Expert Proiect SRL. Lucrările ar fi trebuit să dureze un an și jumătate, oficial.

La rândul ei, Grădinița „Ion Creangă” din Alexandria trebuia să fie finalizată pe 2 martie 2021. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară nr. 4 ”Sprijinirea Dezvoltării Durabile” Prioritatea de investiții 4.4 investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare aferent obiectivului de investiții ”Modernizare, extindere, dotare și amenajare curte interioară la Grădinița cu Program Prelungit Ion Creangă”, cod SMIS 127073, în valoare de 3.869.864,33 lei inclusiv T.V.A..

Casa de Cultură – Foto: Alexandria, Teleorman
Stadionul – Foto: Alexandria, Teleorman
Foto: Alexandria, Teleorman

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Câștigătorii concursului județean de creație literară: ,,Copiii noștri talentați”

Următorul articol

Sportivii CSM Alexandria, printre cei mai buni la Cupa Mondială de fotbal-tenis

Cele mai recente articole de Actualitate