Mecanicul care a provocat accidentul feroviar de la Roșiori a fost eliberat după 3 ore

în Actualitate/Justitie

Mecanicul trenului de călători care a făcut luni accidentul din Teleorman după ce trenul pe care-l conducea a lovit o garnitură de marfă în gara din Roșiorii de Vede a fost reținut joi de polițiști. În aceeași zi, după 3 ore, instanța a decis eliberarea sa și punerea sub control judiciar.

Un tren de călători al CFR a izbit din spate, duminică noapte, un marfar care transporta autoturisme Ford, în localitatea Roșiorii de Vede din Teleorman. Peste zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar tamponarea celor două trenuri a fost recunoscută târziu de autorități. Reprezentanții CFR nu au precizat inițial că s-ar fi produs o tamponare între două trenuri, ci că trenul de călători ar fi frânat brusc.

Directorul CFR Călători riscă să fie demis după accidentul din Teleorman

Reprezentanții Asociației Pro Infrastrucutură compară acest incident cu tragedia din Grecia și cer schimbarea șefului CFR. Reprezentanţii ONG-ului susțin că mecanicii de locomotive obişnuiesc să dezactiveze sistemul de oprire automată al CFR care, oricum, datează de peste 60 de ani. Asociația a acuzat și că unii dintre mecanici ar veni la serviciu după ce au consumat alcool.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*