Lucrările la Varianta Ocolitoare Mihăilești au fost încheiate după 9 ani

în Actualitate/Actualitatea politică

Începând de vineri se poate circula în regim de două benzi pe sens pe varianta ocolitoare Mihăilești ceea ce reprezintă un avantaj atât pentru traficul rutier de tranzit, cât şi pentru localitate, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

„Actualul Antreprenor a reuşit să finalizeze proiectul înaintea termenului contractual, luna februarie a anului viitor, pentru că, spre deosebire de predecesorii săi a abordat cu seriozitate acest obiectiv. La devansarea termenului contractual a contribuit probabil şi decizia constructorului de a investi într-o tehnologie performantă pentru aşternere a asfaltului, prin folosirea unui sistem 3D”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Drumul are o lungime de doar 3,18 km, însă va duce la scurtarea timpilor de deplasare pe DN6 şi la reducerea riscurilor specifice tranzitării localităţilor.

Reprezentanții ministerului explică de ce au fost întârzieri: „Slaba mobilizare şi ulterior abandonarea şantierului de către antreprenor au dus la mari întârzieri şi la blocarea construcţiei. 5 ani mai târziu, în 2016, Contractul pentru construcţia VO Mihăileşti a fost atribuit antreprenorului – Copisa Constructora Pirenaica SA, dar în 2019 a fost din nou reziliat. A fost lansată nouă licitaţie, de data asta cu succes, iar contractul a putut fi semnat în decembrie 2020 cu Viarom Construct. Constructorul a luat în serios termenele contractuale, iar rezultatele se văd: lucrări încheiate la timp şi deschiderea circulaţiei cu trei luni mai devreme”, se mai precizează în comunicat.

Reamintim că Varianta de Ocolire Mihăilești (Giurgiu – pe DN6, în apropiere de București) este un drum cu două benzi pe sens pe care Compania de Drumuri se chinuie să-l facă încă din 2012. Abia de curând al treilea constructor contractat pentru a finaliza lucrările a intrat în șantier pe drumul care deservește mii de șoferi, printre care și foarte mulți teleormăneni.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*