liberinteleorman.ro

Lansare de carte: Eugenia Lucica Delcea prezintă volumul Dansul Norilor

4 mai 2023
Advertisement

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, lansează vineri, 5 mai 2023, începând cu ora 11, volumul Dansul Norilor – Lița, Valea Mare autor Eugenia Lucica Delcea.

Bibliotecară, poetă, publicistă, doamna Delcea, după numeroase apariții în reviste județene și naționale a debutat editorial în anul 2020 cu un fragment din poemul liric Dansul norilor în volumul Satul din inima mea – Monografie sentimentală a comunei Lița din Teleorman,autor Iancu Bâță.

Dansul norilor, vol. I – Lița, Valea Mare este un poem epic de aspect monografic și coordonate de cronică, în vers liber, presărat cu descrieri lirice remarcabile ale locurilor, oamenilor, obiceiurilor, decorat cu truisme și regionalisme, într-un grai viu și curgător ca Sâiul ori Oltul cel Mare, din care țâșnesc vorbe de înțelepciune și în care legătura ancestrală puternică dintre om și pâmânt este original redată, cu talent, respect și sârguință, ceea ce face din carte o lectură plăcută și antrenantă – menționeazăLia Nenciu,director al editurii Liane Books,la care a fost publicată cartea în decembrie 2022.

Cartea va fi prezentată de doamnele Lia Nenciu – editor și Maria Peșu – profesor.

 Activitatea va fi moderată de Valentina Pașa, managerul bibliotecii.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Serviciul de Probațiune Teleorman a intrat în GREVĂ GENERALĂ

Următorul articol

Au început înscrierile pentru 4.159 posturi de soldat/gradat profesionist în Armata României

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,