Întâlnire internaţională de proiect Grundtvig „Community Mentoring for Social Inclusion Partnership”

în Actualitate/Educatie

valeria_ghergheÎn perioada 12-16 ianuarie 2015, inspectorul școlar general Valeria GHERGHE și reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman au participat la reuniunea internațională de proiect Grundtvig – Parteneriate de învăţare, cu titlul „Community Mentoring for Social Inclusion Partnership”, finanţat de Comisia Europeană (C.E.) prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (A.N.P.C.D.E.F.P.) Bucureşti, în cadrul LIFELONG LEARNING PROGRAMME (L.L.P.), organizată la partenerul de proiect din localitatea Bangor, Irlanda de Nord – KILCOOLEY WOMEN’S EDUCATION AND DEVELOPMENT GROUP.

Agenda de lucru a reuniunii a cuprins o scurtă descriere a tuturor activităţilor ce se desfăşoară în Centrul Shankill, pe care Roberta Gray, reprezentanta organizaţiei de femei a realizat-o în deschiderea lucrărilor, ea însăși fiind beneficiara unui program de formare în urma căruia lucrează ca facilitator și mentor pentru alte persoane. Centrul propune, printre alte activități realizate la nivel local, cursuri de mentorat pentru femei cu diferite probleme de incluziune socială, probleme familiale, cursuri de îndrumare „pas cu pas”, alte cursuri pentru femei și copii.

După prezentarea organizației gazdă a avut loc vizita la Zidurile Păcii Shankill din Belfast, obiective care reprezintă bariere de separare între cartierele catolice şi protestante în Irlanda de Nord, construite cu scopul de a reduce la minimum violenţa inter-comunală dintre naţionaliştii catolici şi protestanţii care sunt în principal sindicalişti care se auto-intitulează britanici.

Delegația internațională a fost primită de doamna Eileen Bell, fost om politic, membru de onoare şi militant pentru drepturile persoanelor cu autism, vice-preşedinte şi consilier legislativ pentru organizaţia părinţilor copiilor autişti „Autism NI”.

Seara s-a încheiat cu o recepţie la Primăria din Bangor, unde primarul Peter Martin a întâmpinat oaspeții din cele patru țări cu un discurs de mulţumire pentru activităţile derulate în cadrul proiectului, a prezentat clădirea primăriei și sala personală a primarului și a oferit reprezentanţilor celor patru grupuri naționale câte o stemă reprezentând zona Bangor. Domnul primar din Bangor a adus la cunoștința participanților din Teleorman prezenți la întâlnirea de proiect faptul că a realizat activități de voluntariat în România și este plăcut impresionat de această țară și locuitorii acesteia.

Atelierul de lucru propus pentru diseminarea exemplelor de bună practică a tematicii mentoratului a început cu prezentarea caracteristicilor şi punctelor forte care trebuie să formeze un bun program de mentorat, fie în cadrul instituţiilor de stat, fie în cadrul organizaţiilor non-guvernamentale. Prezentarea s-a încheiat cu discursul ţinut de un fost cursant care a parcurs un astfel de program și care a dus la bun sfârşit diferitele activităţi care au fost supravegheate de mentorul său. Workshop-ul s-a încheiat cu un scurt exerciţiu în care fiecare echipă națională a prezentat punctele tari ale grupurilor ţintă.

Reuniunea internaţională organizată de partenerul din Irlanda de Nord s-a încheiat cu sesiunea de feed-back și de completare a chestionarelor de satisfacție de către toți participanții la eveniment. A fost scos în evidență aspectul calitativ superior al activităților derulate și ținuta de înaltă clasă a organizării acestei întâlniri.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*