liberinteleorman.ro

Sursă foto: INQUAM

În timp ce își așteaptă condamnarea, omul lui Dragnea cere ștergerea unui comentariu de pe site-ul Liber în Teleorman

28 februarie 2024

Florea Neda, cunoscut drept un apropiat al fostului lider al PSD Liviu Dragnea, își așteaptă condamnarea, pardon, soluția în dosarul Tel Drum și, între timp, citește site-ul Liber în Teleorman. Și nu doar că se informează, dar are și o solicitare neobișnuită către redacția noastră.

Neda ne-a trimis un mail pentru ștergerea unui comentariu al cărui autor i-a folosit numele. El insistă că acest comentariu nu este al său, ci ar fi un fals creat pentru a-l compromite. Florea Neda cere eliminarea comentariului și blocarea accesului la datele respective. De asemenea, ne dojenește asupra faptului că platforma online permite prezentarea unui nume fără a verifica autenticitatea acestuia, ceea ce, spune el, constituie o încălcare a drepturilor sale personale, afectându-i integritatea psihică, imaginea și demnitatea.

Nu știm ce imagine crede Florea Neda că are având în vedere trecutul său controversat și faptul că a fost prezent în toate dosarele de mare corupție marca Teldrum, însă noi nu putem verifica identitatea oamenilor care comentează și nici nu ștergem comentarii doar pentru că autorul pretinde sau are numele Neda. În acest sens, l-am rugat să se adreseze SRI. Dar pentru că tot ne-a reamintit numele său, am verificat starea condamnării sale cu suspendare în primă instanță și am observat că are termen de pronunțare mâine. În martie 2023, el a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, alături de alți parteneri ai lui Dragnea, pentru fraudă cu fonduri europene în cadrul companiei Tel Drum. Această condamnare a judecătorilor de la Tribunalul București a adus cu sine și interdicții suplimentare. Judecătorii au decis ca firma Tel Drum, unde Neda și colegii săi aveau influență, să fie interzisă de la achiziții publice timp de doi ani.

Pentru amuzamentul cititorilor, alăturăm mailul primit de la Florea Neda cel real, dar și comentariul probabil fals.

Motivare în dosarul TelDrum: De ce au fost condamnați cu suspendare Petre Pitiş, Mircea Vişan şi Florea Neda

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Un bărbat din Tătărăștii de Sus, reținut pentru încălcarea ordinului de protecție obținut de soție

Următorul articol

Baschetbalistele junioare, din nou pe arenele cu panouri

Cele mai recente articole de Actualitate