Hopa, hopa, Penelopa! Familia Boboc mulge Primăria Alexandria pe toate părţile

în Actualitate/Dezvăluiri

Monica Vasilescu

bobocAfacerile “bobocilor” încep să se clatine din încheieturi. Spuneam într-un articol anterior că familia Boboc deține arta și designul de a face avere… sugând de la stat. Avem încă o confirmare a faptului că deputatul Valentin Boboc, prin firma pe care o păstorește fiul său, Bogdan Costin Boboc, înhaţă caimacul şi “face şi desface” prin societăţile din subordinea Primăriei Alexandria (şi nu doar atât). Despre altele, în viitor.

Comerţ cu ridicata… de zăpadă

Firma Construct Art Design, reprezentată prin administratorul Bogdan Costin Boboc, nu lipseşte din contractele pe care municipalitatea le gestionează cu bănişori publici. Societate înființată în anul 2008, având obiect principal de activitate comerțul cu ridicata, SC Construct Art Design SRL are fiefuri în mai multe societăţi administrate de municipalitatea alexăndreană. Pe lângă faptul că furnizează hârtie și alte articole din aceeași gamă Primăriei Alexandria în ansamblul ei, firma juniorului Boboc închiriază utilaje Administraţiei Străzilor Construcţii Edilitare (ASCE), la preţul de 4512,90 lei. De la directorul societăţii am aflat că valoarea facturată s-a dat în schimbul ridicării de zăpadă. “Am închiriat un utilaj de la el, pe perioada de iarnă, cred că a fost în 2014, în luna ianuarie, nu vă pot spune exact data. Am avut un bobcat închiriat şi cu al nostru am făcut nişte lucrări de deszăpezire, a fost o zăpadă destul de serioasă anul trecut”, a spus Mihai Juşcă, şeful ASCE.

Casa primenită, cu societăţi de stat e ţinută

Alt contract, alţi bani, altă distracţie. Boboc mic nu s-a mulţumit doar să lucreze cu angajaţii SC Apa Serv SA, pe care redactorii ziarului nostru i-au surprins sus pe casa fiului de deputat, construindu-i acoperişul. Zidăriile prin locuinţa sa şi gardul curţii s-au făcut tot cu un SRL al primăriei, de data acesta cu ASCE. “Noi am avut un contract pentru nişte lucrări pe care le-am făcut împreună. I-am executat un gard, dacă nu mă înşel, undeva în apropiere de râul Vedea, delimitat cumva de strada Mihăiţă Filipescu. Are o proprietate. I-am făcut nişte zidării, fundaţii, am avut o lucrare de construcţii”, conform spuselor directorului Mihai Juşcă.

Achiziţie de stat, pe persoană fizică

Bogdan Costin Boboc a avut în proprietate personală un utilaj pe care l-a vândut ASCE, cu factură în valoare de 63800 mii lei. O fi mult, o fi puţin, doar SC Construct Art Design SRL ştie, că ea este strângătoare de bănet.

Printre datele nostre, confirmate de şeful unităţii amintite, Mihai Juşcă ne-a explicat pleonastic şi destul de logic faptul că achiziţie înseamnă cumpărare, iar minisăpătorul este mic… “Am achiziţionat de la el un utilaj, deci l-am cumpărat. E un mini-săpător mic cu cupa de 25 cm, care nouă ne e foarte util la borduri, pe care chiar îl folosim. Suntem o societate cu răspundere limitată. Nu este singura persoană fizică căreia i-am făcut, am avut destule persoane şi societăţi. Noi suntem SRL cu personalitate juridică, ne autofinanţăm singuri. Suntem cu capital de stat, al primăriei adică”.

Cu aceste date la purtător şi cu altele în curs de confirmare nu putem să nu constatăm că deputatului Boboc i-a cam mers treaba de-a lungul carierei sale fulminante, construite cu sudoarea frunţii, dar şi cu dezlegare la roşu, să recunoaştem.

Nu ştim de ce, deputatul virtual şi, se pare, milionar, declară cu fiecare ocazie că nu are cunoştinţă despre activităţile fiului, deşi locuiesc în aceeaşi curte, în case diferite. Nenea Boboc, mare şef (în mintea lui) la PSD, omite cu bună ştiinţă faptul că pe ăla micu’ nu-l cunoaşte nici… portarul de primărie şi că toate contractele pe care firma acestuia le-a semnat au avut în spate moaca lui tata.

P.S.: Prin târg se povesteşte că demnul deputat visează că are prima mână la următoarele alegeri parlamentare. Mai degrabă ar spune “Doamne fereşte” să pice căpetenia baronilor locali – Dragnea, că nu mai pupă nici postul de sudor la ASCE. Că nu are calificare, nu de alta. Dar poate are noroc şi se face şofer la Transloc…

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Doamneee…chiar ca am ras ! „destept”de piCA CAsa pe el boboc cel mic ,cu „b” mic ! ceva „autofinantare”numai pentru neste meditatii la gramatica , s-o putea?..macar sa scrie si sa …vorbeste si el corect ca e fiu de ditamai parlamentarul….! dincolo de incultura vizibila a musiului , ceva controale ,prin „autosesizare”nu ne-ar parea rau sa aflam …ca doar sunt banii nostrii..

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*