liberinteleorman.ro

FOCAR de enteroviroză la o grădiniță din Alexandria! DSP s-a autosesizat

14 decembrie 2021

Doi copii, elevi ai Grădiniței cu program prelungit nr. 10 Alexandria, au fost internați cu diagnosticul enteroviroză. În urma apariției cazului în presă, DSP Teleorman s-a autosesizat.

„Urmare a informațiilor apărute în spațiul public privind apariția unui focar de enteroviroză, la o grădiniță din municipiul Alexandria, Direcția de Sănătate Publică Teleorman precizează:

După sesizarea anonimă făcută de către un cetățean din municipiul Alexandria și după apariția în presa locală cu privire la focarul de enteroviroză, Direcția de Sănătate Publică Teleorman s-a autosesizat și a constituit o echipă de control. Astfel o echipa de inspectori sanitari s-a deplasat la Spitalul Județean de Urgență Alexandria și la grădinița respectivă unde s-au făcut cercetările necesare întocmindu-se un proces verbal de constatare.

Astfel, în data de 11.12.2021 s-au prezentat la camera de garda – pediatrie a Spitalului Județean de Urgență doi copii, elevi ai Grădiniței cu program prelungit nr. 10 Alexandria care au fost internați cu diagnosticul enteroviroză și care au fost externați în data de 13.12.2021. Copiii au fost prezenți în data de 10.12.2021 la cursuri fără a acuza simptomatologie până la ora plecării din grădiniță.

La controlul efectuat la blocul alimentar nu s-au constatat neconformități de ordin igienico-sanitar, iar meniul servit copiilor în data respectivă (10.12.2021) a fost corespunzător, avizat de medicul de medicină școlară.

Nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate între condițiile igienico-sanitare, meniul servit copiilor și prezentarea celor doi copii la spital.

Conducerea unității și cadrele didactice nu au fost sesizate de către părinți cu privire la apariția unor noi cazuri în rândul copiilor absenți.

În ziua de 13.12.2021 au fost prezenți 45 de copii, iar în ziua de 14.12.2021 au fost prezenți 49 de copii dintr-un număr de 170 de copii înscriși, toți cu aviz epidemiologic pentru intrare în colectivitate”, a transmis directorul executiv al DSP Teleorman – Cristea Stelian.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

În primăriile din 17 localități teleormănene vor fi oferite servicii digitale cetățenilor

Următorul articol

Accident grav la Plosca: două victime! O persoană se află în stare critică

Cele mai recente articole de Actualitate