liberinteleorman.ro

Eroii Revoluţiei din 1989 au fost comemoraţi la Alexandria

22 decembrie 2014

Monica Vasilescu

ziua libertatiiEvenimentele prilejuite Zilei Revoluţiei, căpătată în 1989, au avut loc în preajma Monumentului Eroilor din faţa Palatului Administrativ din Alexandria, acolo unde membrii Asociaţiei “22 Decembrie” şi reprezentanţii autorităţilor locale au luat parte la slujba oficiată de către preoţii Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului în memoria celor 21 de eroi care au murit în urmă cu 25 de ani.

În alocuţiunile oficialităților, ziua libertatii3asemănătoare în cuvinte și stil, cu toții au vorbit despre importanța libertății, deși puțini dintre ei pun în practică astăzi vorbele alese. Apoi, autoritățile publice au depus coroane în jurul monumentului, în fața rudelor și a prietenilor celor care au plătit cu viața prețul libertății.

Evenimentele dedicate comemorării eroilor Revoluţiei nu au reprezentat un prilej de a ieși din casă pentru multă lume, doar câteva autorităţi locale, instituţii deconcentrate şi membri ai partidelor politice au stat în frig în amintirea celor petrecute în urmă cu aproape un sfert de veac în urmă.

În prim-planul manifestării au stat: preșziua libertatii2edintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, prefectul județului Daniela Carmen Dan, subprefectul Alexandru Ceciu, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, viceprimarii Ionuț Neacșu și Lucian Iotu, parlamentarii de Teleorman: Timotei Stuparu, Marin Almăjanu și Florinel Dumitrescu. Cât privește societatea civilă, doar câțiva alexăndreni de rând au luat parte la comemorarea din capitala Teleormanului a eroilor căzuți în luna decembrie 1989.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Spectacol caritabil la Izbiceni, marca “Ion Popa și prietenii”

Următorul articol

După dezbatere, consilierii locali ai Alexandriei au rămas la un ”pahar de socializare”

Cele mai recente articole de Actualitate