Eroii Revoluţiei din 1989 au fost comemoraţi la Alexandria

în Actualitate/Administratie

Monica Vasilescu

ziua libertatiiEvenimentele prilejuite Zilei Revoluţiei, căpătată în 1989, au avut loc în preajma Monumentului Eroilor din faţa Palatului Administrativ din Alexandria, acolo unde membrii Asociaţiei “22 Decembrie” şi reprezentanţii autorităţilor locale au luat parte la slujba oficiată de către preoţii Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului în memoria celor 21 de eroi care au murit în urmă cu 25 de ani.

În alocuţiunile oficialităților, ziua libertatii3asemănătoare în cuvinte și stil, cu toții au vorbit despre importanța libertății, deși puțini dintre ei pun în practică astăzi vorbele alese. Apoi, autoritățile publice au depus coroane în jurul monumentului, în fața rudelor și a prietenilor celor care au plătit cu viața prețul libertății.

Evenimentele dedicate comemorării eroilor Revoluţiei nu au reprezentat un prilej de a ieși din casă pentru multă lume, doar câteva autorităţi locale, instituţii deconcentrate şi membri ai partidelor politice au stat în frig în amintirea celor petrecute în urmă cu aproape un sfert de veac în urmă.

În prim-planul manifestării au stat: preșziua libertatii2edintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, prefectul județului Daniela Carmen Dan, subprefectul Alexandru Ceciu, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, viceprimarii Ionuț Neacșu și Lucian Iotu, parlamentarii de Teleorman: Timotei Stuparu, Marin Almăjanu și Florinel Dumitrescu. Cât privește societatea civilă, doar câțiva alexăndreni de rând au luat parte la comemorarea din capitala Teleormanului a eroilor căzuți în luna decembrie 1989.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*