liberinteleorman.ro

Elevii Liceului „Virgil  Madgearu” din Roșiorii de Vede, la Seminarul „Qualitative Dual Learning in Initial VET”, Belgia

28 decembrie 2021

Elevii Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu” din Roșiorii de Vede au participat, în perioada 29 noiembrie-02 decembrie 2021, la Seminarul de contact “Qualitative Dual Learning in Initial VET” organizat de Agenția Națională din Belgia în orașul Leuven, Belgia.

Participarea a fost facilitată de Agenția Națională din România, prin Programul pentru educație și formare profesională ERASMUS+ al Uniunii Europene.

Scopul acestui seminar de contact a fost acela de a oferi spațiul și contextul pentru schimbul de experiențe și practici privind calitatea în învățământul dual, dar și prezentarea oportunităților oferite de programul Erasmus+ pentru sectorul formare profesională VET (KA1 și KA2).

La seminar au participat reprezentanți ai instituțiilor de educație și formare profesională din 10  țări europene: Belgia, Austria, Danemarca, Germania, Croația, Lituania, Malta, Portugalia, România, Serbia.

Au avut loc prezentări ale reprezentanților Agenției Naționale din Belgia despre oportunitățile și prioritățile programului Erasmus+ în anul 2022 ( 4 priorități orizontale și prioritățile specifice învățământului profesional și tehnic), prezentări pe teme ale învățământului profesional dual „Evoluții europene în învățarea duală de calitate” de Tamás Várnai, European Commission (online).

Participanții și-au împărtășit experiența și interesele privind cooperarea europeană, au formulat idei de proiecte pentru domeniul formare profesională, atât pentru acțiunea cheie 1 de mobilitate a elevilor și profesorilor VET, cât și pentru acțiunea cheie 2 de parteneriate strategice și de cooperare între instituții. S-au pus bazele cooperării între participanți și s-au creat premizele aplicării și implementării de noi proiecte Erasmus +, potrivit Prof. Vișinică Daniela.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Salvatorii teleormăneni, ajutoare de nădejde pentru Moș Crăciun

Următorul articol

Primăria Alexandria va încasa taxa de salubrizare

Cele mai recente articole de Învățământ