liberinteleorman.ro

Drept la replică Prefectura Teleorman

12 noiembrie 2018

În virtutea dreptului la replică, vă transmitem mai jos punctul de vedere al Instituției Prefectului – Județul Teleorman cu privire la articolul publicat în data de 10 noiembrie 2018 de ziarul Liber în Teleorman sub titlul „Referendum cu protocol de lux în Teleorman. „Masa și dansul” au costat 10.000 euro”, precum şi solicitarea de a-l publica, pentru a rectifica informaţiile eronate prezentate.

Precizăm că, potrivit art. 16, alin. (3) din HG 744/2018, „Instituțiile prefectului asigură pentru membrii birourilor electorale de circumscripție, ai oficiilor electorale și ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, personalul tehnic auxiliar al acestora, statisticienii și personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne care duce la îndeplinire măsuri de menținere și asigurare a ordinii și liniștii publice sau care este în misiune de pază la birourile electorale de circumscripție, oficiile electorale și la birourile electorale ale secțiilor de votare o indemnizație pentru cheltuieli de protocol în valoare de 10 lei de persoană în zilele de 6 și 7 octombrie 2018”.

În consecință, suma la care se face referire nu a fost folosită pentru un „ospăț deșanțat”, așa cum se specifică în articolul publicat de dumneavoastră, ci reprezintă valoarea cumulată a indemnizațiilor, stabilite de HG 744/2018 la valoarea de 10 lei de persoană, acordate tuturor persoanelor implicate în desfășurarea referendumului din zilele de 6 și 7 octombrie 2018, din toate secțiile de votare din județ.

Cu stimă,

Prefect,

Florinel DUMITRESCU

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Sindicaliștii din Finanțe amenință cu blocarea activității

Următorul articol

Ultimii baroni: Portofel și Teroristu’

Cele mai recente articole de Actualitate