Dragnea, mușcat de gurile pe care le-a hrănit – Angajatele fictive din DGASPC arată cu degetul spre Baronul de Teleorman

în Actualitatea politică

dragneaCarmen Dumitrescu

Ultimele evoluții din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC îl pun în mare dificultate pe Baronul de Teleorman. Nu de alta, dar după condamnarea din dosarul Referendumului, implicarea în angajările fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului îi “garantează” lui Dragnea vreo zece ani de pușcărie. Cel puțin, asta susțin specialiștii în materie, care cred că o astfel de acumulare de fapte penale nu poate să însemne nimic bun pentru președintele PSD. Dacă în dosarul Referendumului, lovitura de grație a venit tot din sânul pesedist, dar din direcția deputatului Valentin Boboc, care a avut grijă să comunice prin telefon toate dispozițiile Baronului trepădușilor din teritoriu, de data aceasta, apusul lui Dragnea este accelerat de gurile pesediste din DGASPC pe care, culmea, le-a hrănit! Stați liniștiți, că nu e vreo nedreptate la mijloc! Nici vorbă! Doar că, de regulă, sfârșitul vine exact de unde a început totul. Și legea firii e absolut corectă: Dragnea tot în Teleorman va apune!

Mărturii șocante

dragnea3Procurorii din cadrul DNA au fost surprinși să afle sistemul inventat de Dragnea pentru recompensarea militanților PSD mai răsăriți. Practic, pentru că nu puteau fi plătiți în mod direct de partid, aceștia erau angajați temporar pe la Teldrum, după care erau direcționați către DGASPC, considerată dintotdeauna pepiniera de cadre a partidului roșu. Se pare că majoritatea angajaților DGASPC interogați de procurori ar fi mărturisit că Dragnea a pus bazele unui serviciu special în cadrul instituției, dedicat membrilor devotați de partid. De angajații acestui serviciu nu se atingea nimeni, iar directorii instituției nu aveau legitimitatea de a-i întreba pe cei în cauză de ce nu se prezintă la program. Și să nu uităm că la acea vreme Dragnea era președinte de consiliu județean, având în subordine DGASPC-ul și pe toți oamenii care luau decizii acolo. Unul dintre angajații departamentului de Resurse Umane din cadrul DGASPC le-a spus procurorilor că toți cei care aveau funcții de răspundere fuseseră avertizați că nu trebuie să fie prea curioși în privința programului de lucru al membrilor de partid: “Încă de la angajare ni s-a spus de către directorii instituției că persoanele angajate nu o să prea vină la serviciu în cadrul centrelor în care figurau, deoarece acestea vor lucra în cadrul organizației PSD Teleorman. Niciun angajat, nici șefii de servicii în care figurau angajate cele două, nici colegii de serviciu nu aveau curaj să ceară explicații privitoare la absența de la serviciu a Adrianei Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica sau în legătură cu faptul că aceastea doar încasau salariul și lucrau, de fapt, la PSD”. De asemenea, se pare că toți directorii din DGASPC erau la vremea aceea membri PSD, iar DGASPC era într-o relație de subordonare cu Consiliul Județean Teleorman, astfel încât era imposibil ca cineva să vrea să-l deranjeze pe liderul pesedist suprem cu întrebări stupide, de genul: ”De ce nu vin femeile astea la program?”

Secretara buclucașă

Evident, mulți se gândesc acum că Dragnea a riscat cam mult pentru două secretare, angajate să mute hârtiile dintr-un birou în altul prin sediul PSD. Dar pe vremurile acelea, legea era Dragnea însuși. Așa că povestea celor două angajate fictive de la DGASPC este doar o parte din spoială. Căci s-au făcut și abuzuri mai mari decât cele pentru care e luat Dragnea în vizorul procurorilor, însă se pare că săpatul la adâncime îi obosește până și pe paznicii corectitudinii. În fapt, secretara parlamentarilor PSD, Adriana Botorogeanu, figurează în evidențele DGASPC , ca angajată, cam din anul 2005 , deși aceasta n-a călcat nicio singură oră pe la birou. Locul ei de muncă era, de fapt, sediul PSD, aceasta desfășurând activități de secretariat pentru birourile parlamentare ale mai multor deputați și senatori PSD de Teleorman. De altfel, în fața procurorilor DNA, ea însăși a susținut, cu o oarecare mândrie, că este cea mai veche angajată a partidului din județ: “Am fost, practic, cea mai longevivă persoană de la această organizație care și-a desfășurat activitatea la sediul PSD Teleorman. Chiar dacă sunt o persoană modestă și retrasă, sunt cunoscută de foarte muți dintre membrii PSD, inclusiv de către persoanele care au deținut de-a lungul timpului funcțiile de conducere ale partidului”. După ce terminăm de aplaudat acest elan cu parfum comunist, putem merge mai departe pe firul istoriei, aflând că în anul 2004, când PSD a intrat în Opoziție, Adriana Botorogeanu a continuat să lucreze la sceretariatul organizației județene de partid, fiind plătită, în fapt, de Fundația pentru Politici Social Democrate Teleorman. Ulterior, a fost angajată temporar la Teldrum, după care a dat concursul de angajare la DGASPC și a putut lucra liniștită la… PSD. Pe banii noștri. Perfect logic!

Dansatoarea de partid

Anisa Niculina Stoica este un personaj și mai interesant. Ea nu este neapărat o pesedistă loială, căci raportul ei apropiat cu Teodor Nițulescu, adversarul declarat al lui Dragnea, nu confirmă fidelitatea față de steagul pesedist ca și motiv al angajării. Dar căile politicii sunt întotdeauna încurcate. În esență, Anisa Stoica a fost dansatoare în cadrul Ansamblului Burnasul, fiind și membră în organizația de tineret a PSD. Pentru că și-a îndeplinit bine obligațiile față de partid, aceasta a fost transferată de la ziarul local pentru care lucra la biroul de presă al PSD. Cei care o cunosc spun că persoana este cel puțin interesantă, dar și extrem de carismatică. Astfel se explică și de ce s-a făcut în anul 2006 efortul ca ea să fie trecută în organigrama DGASPC-ului pentru a putea lucra la partid. Declarația acesteia este și mai intrigantă decât a secretarei: „Nu cunosc cu exactitate motivul pentru care s-a recurs la aceasta soluție, însă datorită faptului că nu am putut fi remunerată de la organizația politică la care mi-am desfășurat activitatea, președintele organizației județene Teleorman din acea perioadă, Liviu Nicolae Dragnea, care deținea și funcția de președinte al CJ Teleorman a luat hotărârea ca pentru o perioadă temporară, până se va găsi o soluție de angajare efectivă a mea în cadrul organizației PSD Teleorman, să fiu angajată în funcția de referent în cadrul DGASPC Teleorman, instituție ce se afla în componența și subordinea CJ Teleorman. În ceea ce privește faptul că am lucrat la sediul organizației PSD Teleorman, la biroul de presă și am fost plătită de la DGASPC Teleorman în perioada 2006 – decembrie 2010, menționez că această situație era probabil cunoscută și de alte persoane din conducerea organizației PSD Teleorman, însă persoana care a luat această decizie și a găsit această formulă care nu a fost cea mai fericită, a fost presedintele organizației Liviu Dragnea, care era singurul care și-a asumat această decizie”. Mai clare de atât nu puteau fi lucrurile! Și se pare că tot mai mulți oameni din DGASPC au acum curajul să mărturisească prin ce situații au trecut de-a lungul acestor ani, de dragul culorii roșii a partidului (aproape) unic din Teleorman. Noi credem că, în ritmul ăsta, viitorul Baronului nu mai poate fi suspendat și că e timpul să înceapă să se hrănească și el din ce-a semănat.

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*