Deputatul Mara Calista vrea pachet-trusou pentru nou-născuți

în Actualitate

Deputatul Mara Calista, susținută de alți colegi liberali, dar și de la alte partide, a inițiat o proiect legislativ privind acordarea unui pachet-trusou pentru nou-născuți. Propunerea prevede acordarea, în mod gratuit, a unui trusou pentru fiecare copil nou-născut viu, repezentând un ajutor util părinților, conținând produse de îngrijire și/sau lenjerie de primă necesitate.

Concret, pachetul pentru nou născut trebuie să cuprindă o saltea pentru înfășat, o păturică, un sac de dormit pentru nou-născut, o căciuliță din bumbac, o salopetă tricotată, manuși din bumbac, două perechi de șosete, un costum cu capișon, două body-uri cu mânecuță scurtă din bumbac, prosop, forfecuță pentru unghii, perie pentru solzi, termometru pentru baie, aspirator nazal, cremă pentru schimbare scutece, șampon și gel de corp, două suzete, două cutii lapte praf, un pachet de scutece, două biberoane.

Fondurile pentru trusou vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Acest proiect a avut prezentare în Biroul Permanent al Camerei Deputaților și înaintat la Senat, așteptând votul final.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*