liberinteleorman.ro

Deputat Ică Calotă: Propunem printr-un proiect de lege majorarea indemnizației de creștere a copilului

1 martie 2023

Deputatul Ică Florică Calotă propune, printr-un proiect de lege, majorarea indemnizației de creștere a copilului.

„În calitate de coinițiator, am propus un proiect de lege, alături de colegii liberali, care majorează limita minimă şi maximă a indemnizaţiei de creştere a copilului (ICC), astfel: – ICC minim se va raporta la salariul minim brut pe ţară garantat în plată, cuantumul fiind de 60% din valoarea acestuia.

ℹ️Legislaţia actuală raportează ICC minim la indicatorul social de referinţă (ISR), a cărui valoare este 525 lei, cuantumul actual al ICC minim fiind 2,5 x ISR (525 lei) = 1.312 lei. ICC minim la salariul minim actual, de 3000 lei, ajunge astfel la 1.800 lei (60% x 3.000 lei), o creştere de aproope 500 lei. – ICC maxim se va raporta tot la salariul minim brut, cuantumul fiind de 4 ori valoarea acestuia. ICC maxim la salariul minim actual, de 3.000 lei,ajunge la 12.000 lei (4 x 3.000 lei), o creştere de 3.500 lei a plafonului.

Iniţiatorii arată că legislaţia actuală prevede un cuantum stabilit aleatoriu, fără vreo fundamentare reală, de 8.500 lei, cuantum care nu se actualizează niciodată. Având în vedere declinul demografic care se accentuează în România și problemele cu care se confruntă familiile aflate la început de drum, consider că este absolut necesar să acordăm o importanță deosebită încurajării natalității in țara noastră, acest proiect de lege vizând direct una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă tinerele familii”, a transmis deputatul PNL.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Activități dedicate începutului de primăvară la Biblioteca Județeană “Marin Preda”

Următorul articol

În lumea lui Ion Creangă

Cele mai recente articole de Actual