liberinteleorman.ro

Cinema în Aer Liber aduce Van Gogh în Roșiorii de Vede

27 septembrie 2018

Două filme premiate vor fi proiectate pe 29 – 30 septembrie în Parcul Central Mihail C. Mănciulescu din Roșiorii de Vede.

Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber ajunge anul acesta între 29 – 30 septembrie și în Roșiorii de Vede, cu două proiecții premiate și nominalizate la Premiile Oscar, Cesar și Globurile de Aur. Cele două filme pot fi vizionate de iubitorii celei de-a șaptea arte de la ora 20:00, în aer liber, în Parcul Central Mihail C. Mănciulescu iar intrarea este liberă pentru spectatori.
Evenimentul își propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor sau în multiplexuri și, prin cele două pelicule prezentate, urmărește să atragă publicul larg mai ales către filmele de autor. Deși în parc, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene.
Astfel, pe 29 septembrie, de la 20:00, este de neratat CU DRAG, VAN GOGH/ LOVING VINCENT, subtitrat în limba română (94 minute, animație, biografic, r. Hugh Welchman, Dorota Kobiela, cu: Saoirse Ronan, Douglas Booth) film nominalizat la Oscar și la Globul de Aur pentru Cea mai bună animație.
Loving Vincent prezintă viaţa şi moartea controversată a lui Vincent van Gogh printr-o animaţie desprinsă din picturile lui şi populată cu personajele desenate de el. Intriga prinde viaţă prin interviuri cu personaje apropiate de Vincent şi prin reconstruirea dramatică a unor evenimente care au dus la moartea pictorului.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=CGzKnyhYDQI.
Iar pe 30 septembrie, de la aceeași oră, va fi proiectat LA REVEDERE ACOLO SUS/ AUREVOIR LÀ-HAUT (117 minute, dramă, r. Albert Dupontel, cu: Nahuel Pérez
Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Émilie Dequenne), câștigător al 5 premii Cesar pentru Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun regizor, Cea mai bună imagine și cele mai bune costume și decoruri, Filmul ne povestește cum, în Noiembrie 1918, cu câteva zile înainte de semnarea Armistițiului,
Edouard Péricourt îl salvează pe Albert Maillard de la moarte sigură. Aceștia nu au nimic în comun, cu excepția războiului și a locotenentului Pradelle, care, dând ordinul unui atac absurd, le distruge viețile și le unește destinele în același timp. Toată lumea încearcă să supraviețuiască masacrului Primului Război Mondial. Fiecare cum poate. Pradelle se pregătește să facă o avere pe spatele morților, în timp ce Albert și Edouard, condamnați să trăiască, pun la cale o escrocherie monumentală.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=N1wtaXJBSz8.
Ambele filme sunt recomandate copiilor sub 12 ani doar cu acordul părinților și sunt subtitrate în limba română.
„Cinema în aer liber” este membru al rețelei „Europa Cinemas” iar evenimentul este organizat de Metropolis Film în parteneriat cu primăria Roșiorii de Vede.
Accesul publicului la acest eveniment este liber.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Anunț angajare

Următorul articol

Lucrările din cartierele I-uri și F-uri din Alexandria au depășit termenul de finalizare

Cele mai recente articole de Cultură