liberinteleorman.ro

Campioana mondială Beatrice Şerban: “Motivaţia şi perseverenţa sunt primordiale în sportul de performanţă”

21 ianuarie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

beatrice serbanCele mai mari reuşite în sport vin atunci când ai mintea şi corpul sănătoase, crede Beatrice Şerban, care a ajuns la cel mai mare nivel al performanţei, acolo unde se menţine de vreme bună. Chiar dacă provine din Teleorman, un judeţ care nu oferă prea multe oportunităţi performerilor săi, sportiva a isprăvit şi se poate lăuda acum cu numeroase premii la culturism, pentru că esenţial este să îndrăzneşti să ai visuri mari, apoi să acţionezi, cu muncă şi seriozitate, pentru a le transforma în realitate. Beatrice Șerban a intrat în ierarhia mondială odată cu obţinerea medaliei de aur la Campionatele Mondiale de culturism, bodybuilding classic, fitness, bodyfitness și bikini pentru juniori și masters derulate în 2013, în Mongolia, la Ulaanbaatar. Aceasta şi-a menţinut performanţa anul trecut când, la Campionatele Mondiale de culturism, derulate în Mexic, în perioada 3-5 octombrie 2014, câştigând, din nou, distincţie de aur. Se mai poate lăuda cu locul I la Campionatul European culturism-Junioare I, locul III la Campionatul Mondial culturism-Junioare I, locul I la Campionatul Naţional de Culturism-junioare II, campioană naţionaţă la junioare I etc.

Așa cum se știe, rezultatele deosebite obținute la întrecerile sportive i-au adus, în 2012, titlul de cetățean de onoare al municipiului Alexandria, iar în 2013, distincţia de cel mai bun sportiv al Teleormanului. Despre modul reuşitelor, pasiunile sale şi ce are de gând să facă în viitor, ne-a vorbit campioana Beatrice Şerban, într-un interviu acordat ziarului Libel în Teleorman.

Reporter: Beatrice, ești multiplă campioană mondială la culturism. Care este secretul performanţei în sport?

Beatrice Șerban: Da, mulţumesc lui Dumnezeu şi antrenorului meu, Dumitru Florian, pentru puterea şi încrederea oferite pentru a câştiga acest titlu. Nu ştiu dacă este un secret anume, ştiu doar ca motivaţia şi perseverenţa sunt primordiale în sportul de performanţă.

Reporter: Culturismul este mai mult pentru bărbați, spune lumea, în general… Care a fost momentul în care te-ai gândit serios că acest sport este o alternativă pentru tine?

Beatrice Șerban: Culturismul este văzut ca un sport al masculinităţii, însa oricine îl poate practica, pentru menţinerea vitalităţii şi a unui corp armonios. Eu, personal, am hotărât şi vreau şi pe viitor ca prin acest sport să-mi depăşesc propriile limite şi să fiu o persoană puternică, nu doar fizic, cât şi psihic.

În liceu, după primul Campionat Naţional, am decis să fac performanţă în culturism, văzându-l ca pe o adevărată provocare pentru mine.

Reporter: Este un sport costisitor? Cum te-ai descurcat cu tot ce implică practicarea lui?

Beatrice Șerban: Este un sport costisitor atât din punct de vedere al implicării în antrenamentele de pregătire, ca timp şi energie, dar şi din punct de vedere al alimentaţiei corecte şi medicaţiei.

Reporter: Au existat persoane care ți-au influențat performanțele?

Beatrice Șerban: Bineînţeles! Antrenorul meu, Dumitru Florian, de la Clubul Sportiv Teleorman, şi familia (mama, tata, sora şi prietenul meu). La fiecare antrenament mă încurajau să-mi depăşesc limitele şi aşa îmi suţineau încrederea în forţele mele, şi astfel mă simţeam responsabilă faţă de ei pentru câştigarea şi menţinerea totodată a titlului de Campioana Mondială, Europeană şi Naţională.

Reporter: Teleormanul este relevant în susținerea pe care ai primit-o de-a lungul vremii?

Beatrice Șerban: Da! CST-ul m-a susţinut şi material, dar si spiritual. În performanţa sportivă este nevoie de multă susţinere din toate perspectivele.

Reporter: Care a fost primul titlu câștigat?

Beatrice Șerban: Ca fiecare sportiv, am plecat de la titlul de Campioană Naţională, în 2009.

Reporter: Ai vreun ritual înainte de competiție?

Beatrice Șerban: Nu am! Atitudinea pozitivă face totul.

Reporter: Bănuiesc că ai avut și pierderi dureroase… Cum te refaci?

Beatrice Șerban: Încă nu mi-am pierdut nimic. Refacerea consta în odihnă activă, alimentaţie bogată în carbohidraţi, vitamine, minerale, masaje sportive, saună şi relaxare în sânul familiei.

Reporter: Ţi s-a întâmplat să se ia cineva de tine pe stradă și să iasă cu bătaie?

Beatrice Șerban: Nu! Niciodată. Prin prisma sportului pe care îl practice, nu sunt o fire violentă.

Reporter: Ce pasiuni ai în afară de sport?

Beatrice Șerban: Îmi place mult să călătoresc, să aflu cât mai multe lucruri, tradiţii, obiceiuri despre locurile în care merg.

Cum reușești să fii mereu în formă?

Beatrice Șerban: Având în vedere că sunt antrenor de fitness, locul de muncă mă «obligă» să fiu în formă tot timpul, antrenându-mă cot la cot cu clienţii mei, astfel, motivându-i şi, evident, 70% alimentaţia corespunzătoare, ea fiind cheia către un corp şi o minte sănătoasă.

Reporter: Care sunt ingredientele esenţiale pentru o viaţă sănătoasă?

Beatrice Șerban: Cu riscul de a ma repetă, alimentaţia corectă îmbinată cu activitate fizică zilnică sunt vitale pentru o viaţă sănătoasă şi îndelungată.

Reporter: Ce faci acum și ce alte provocări urmează pentru campioana Beatrice Șerban?

Beatrice Șerban: În momentul de faţă mă antrenez pentru viitorul Campionat Mondial şi European din acest an, unde îmi propun să obţin şi să-mi menţin titlul de Campioană Mondială! Aceasta este provocarea!

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

ISU Teleorman a făcut bilanţul pe 2014

Următorul articol

From Dragnea, with love!

Cele mai recente articole de Actualitate