liberinteleorman.ro

Baniciu, Kappl & Lipan le-au dat aripi alexăndrenilor. Mircea Baniciu vrea să revină la Alexandria

3 septembrie 2014

Monica Vasilescu

mircea baniciu

Pe scena din centrul Alexandriei, de zilele orașului, au urcat și artiști care au amprentat muzica din țara noastră, făcând, în timp, pași siguri în inimile celor care simt sunetele de chitară electrică, chitară bass, orgă electronică și alte instrumente de bază ale rock-ului.

Membrii Pasărea Rock fac parte din categoria muzicienilor consacrați care îi fac pe ascultători să fie nostalgici. Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu Lipan – Țăndărică, Vlady Cnejevici, Teo Boar și Cristi Gram i-au dus pe fani într-un periplu al istoriei artiștilor, cu piese precum: ”Eșarfă în dar”, ”Pisica neagră”, ”Vremuri”, ”Hei, tramvai” etc.

După concertul de la Alexandria, intens savurat și aplaudat, Mircea Baniciu a răspuns solicitării de a acorda un scurt interviu ziarului Liber în Teleorman.

Reporter: Sunteți bucuros de întâlnirea pe care ați avut-o cu alexăndrenii?

Mircea Baniciu: Suntem cu atât mai bucuroși cu cât Alexandria nu a intrat în culoarul nostru de spectacole de foarte multă vreme și ne bucurăm că am avut ocazia să fim invitați de data asta aici. Noi ne-am tot gândit… Alexandria e la câțiva kilometri de București și nu am apucat să venim aici de o foarte bună bucată de timp. Iată că s-a întâmplat și atmosfera a fost pe măsură. Ne-am bucurat foarte tare și sperăm să ne mai chemați aici.

Reporter: Cum decurge proiectul Pasărea Rock?

Mircea Baniciu: După cum se vede, din ce în ce mai bine, oamenii sunt dispuși să facă sacrificii, pentru că nu este ușor să faci ceea ce facem noi la ora asta. Lucrurile merg bine pentru că suntem profesioniști și ne gândim foarte serios la ceea ce se întâmplă pe scenă. Așa că, avem toate șansele să fim din ce în ce mai buni.

Reporter: Simțiți că pot reveni gloriile de altădată?

Mircea Baniciu: Iată că se poate. O să încercăm să readucem multe din cântecele pe care le-am lansat acum niște ani de zile, fiindcă e păcat ca ele să rămână undeva îngropate, dar și altele noi, bineînțeles, pe care ne propunem să le definitivăm.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ciprian Gurban s-a supărat ca măgarul pe… PNL

Următorul articol

Mircea Dumitrescu, marele manipulator al unui scop mic

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și intensitatea culorilor diferă.