Apa Serv dă 170.000 de euro pe achiziția de licențe pentru un sistem integrat software tip ERP și alte servicii

în Actualitate/Administratie/Dezvăluiri

Deși promisiunea de a avea „apă plată la robinet” a primarului de la Alexandria – Victor Drăgușin este departe de a deveni realitate, mai ales când lichidul vital se înnegrește pe zi ce trece în conductele învechite, Apa Serv dă zeci de mii de euro pe servicii de software.

Concret, 886.730 lei, adică 179.563,39 euro pe achiziția de licențe pentru un sistem integrat software tip ERP, servicii de implementare software și mentenanță.

Potrivit descrierii succinte, se vrea achiziționarea unui sistem integrat ERP (On premise) și a serviciilor de implementare software si mentenenta ca urmare a necesitatii de a centraliza activitatile de lucru de suport si operationale din cadrul institutiei, pentru departamentele financiar-contabilitate, resurse umane, comercial, tehnic operational si pentru a se adapta schimbarilor legislative periodice cu impact general pentru activitatile financiar – contabile si resurse umane si cu impact specific pentru domeniul utiliatilor publice cu activitate de furnizare de servicii apa canal. In cadrul contractului se vor livra atat licentele necesare cat si serviciile de implementare software precum si serviciile de mentenanta ale sistemului pentru o perioada de doi ani de la receptia finala a sistemului integrat. Este necesar ca sistemul integrat ERP care va fi utilizat in derularea activitatii institutiei, prin digitalizeaza fluxurilor de lucru descrise in Caietul de Sarcini, sa functioneze ca un sistem integrat de management, in care operarea diverselor activitati de lucru si functionalitati ale sistemului informatic sa se coreleze adecvat, fara a necesita, spre exemplu, introducerea de mai multe ori a informatiilor de acelasi fel in sisteme diferite. Sistemul informatic integrat ERP trebuie sa foloseasca o baza de date unica, accesibila fiecaruia dintre departamente pentru evitarea duplicarii datelor. Toate componentele sistemului integrat ERP trebuie insotite de instructiuni de utilizare si sa dispuna de interfata in limba romana, sa includa o zona de „help” integrata in limba romana. Aplicatiile software integrate ERP care depind de legislatia in vigoare din Romania trebuie sa fie in acord cu aceasta si sa dispuna de mecanisme de aliniere la prevederile legale ulterioare implementarii sistemului integrat.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*