Am ales! Ce am cules?! Anghel Gică va da poliția locală jos din pom

în Actualitate/Administratie/Politica altfel

Monica Vasilescu

anghel gicaFură alegeri locale anul acesta. Acum, după ce a trecut febra scrutinului și cunoaștem numele și prenumele celor care timp de patru ani vor ocupa un scaun în Consiliul local Alexandria, tragem linie și începem să punem în balanță bunele și relele. Ziarul Liber în Teleorman va prezenta, pe rând, consilierii locali și va încerca să identifice recomandările pe care le-a avut fiecare pentru a se califica în forul ce face legea locală. Dacă urnele au vorbit, analizăm cum au votat cetățenii când n-au avut de unde alege. Spunem asta fiindcă votul e liber, dar candidații sunt stabiliți de Partid.

Avem consiliu local nou la Alexandria. În el, ca și în mandatul trecut, se găsesc destui care vin pe la ședințe de paradă sau doar pentru a nu da cu virgulă la numărarea voturilor, atunci când se aprobă proiectele. Fie că sunt ”de stânga”, dar îi doare sufletul când trebuie să voteze ajutoare sociale, fie că sunt ”de dreapta”, dar trebuie să mai lucreze la capitolul moderație, cu toții au un rol în forul în care se stabilește legea locală, dar prea puțini țin cont de el.

Între toți aceștia se numără consilierul local Anghel Gică, ales care ocupă și funcția de viceprimar, după ultimele alegeri. Noul vice este apărut recent în politica alexăndreană, cel puțin la nivel oficial, activând până acum ceva timp în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Teleorman. Rigorile sistemului și, desigur, capacitatea de a și le însuși l-au format pe Anghel Gică, astfel încât acesta să aibă o postură fără cusur în societate. Iar dacă la capitolul apariție este, până acum, ireproșabil, ne încearcă speranța că preocupările se vor răsfrânge și asupra activității din Consiliul local Alexandria, în care nu prea ne dăm seama ce anume caută. Și dacă tot a fost ales, i s-au dat responsabilități pe măsură. Ca atare, experiența acumulată în foarte mulți ani la MAI i-a făcut pe superiorii săi de la municipalitate să-i ofere atribuții cu precădere în gestionarea problemelor ce țin de Poliția Locală Alexandria, o entitate destul de criticată de cetățeni, cu multe deficiențe la capitolul resurse umane. Pe lângă asta, el are de analizat și proiectele de hotărâri pe care le votează, dar și alte îndeletniciri atribuite prin fișa postului de viceprimar. Acum așteptăm să-l vedem activ pe noile baricade profesionale. Și nu știm dacă-i va scoate din amorțeală pe foștii comunitari transformați de ceva vreme în polițiști locali, dar avem un sentiment de încredere că va reuși măcar să-i dea jos din pom.

3 Comments

  1. Sa nu va faceti griji in privinta capacitatii de bun militar al lui Anghel Gica…problema este daca acesti “politisti” locali vor fi capabili sa raspunda cerintelor lui…eu zic..NU!

  2. nui nimic se poate face trreaba .Simplu ai inlocuie pe astia cu altii noi /Nu asa se face cand vine un nou sefut .Si bine inteles usa se deschide cu capul nu cu mana ca de ,,,,,,,,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*