Agentul Surugiu George Nelu, de la Poliția Alexandria, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu

în Actualitate

Biroul de Informare şi Relaţii Publice al parchetului județean informează că, în data de 10 august 2017, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, cu sprijinul ofițerilor Direcției Generale Anticorupție – S.J.A. Teleorman, au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a agentului de poliție Surugiu George Nelu din cadrul Poliției municipiului Alexandria – Biroul Rutier pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu rap. la art. 13.2 din Legea 78/2000 , fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual în formă continuată (6 acte materiale), complicitate la tentativă de înșelăciune și a inculpatului Cojocaru Andrei Ciprian pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu rap. la art. 13.2 din Legea 78/2000, tentativă de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în declarații, complicitate la fals intelectual în formă continuată, uz de fals.

În fapt, s-a stabilit că la data de 11.06.2015, inculpatul Cojocaru Andrei Ciprian l-a determinat pe agentul de poliție Surugiu George Nelu să-și încalce atribuțiile de serviciu prin întocmirea în fals a unor acte oficiale de constatare a unui presupus accident rutier în care ar fi fost implicat și care s-a soldat cu avarierea a două autoturisme în ziua anterioară. În acest context, agentul de poliție a întocmit în mod fictiv un proces verbal de constatare a presupusului eveniment rutier, dovezi de reparații, bonuri alcooltest pentru ambii conducători auto, chitanțe de plată amendă, declarații conducători auto, sancționând astfel un alt conducător auto care nu avea cunoștință de așa-zisul eveniment rutier. Documentele au fost utilizate de inculpatul Cojocaru Andrei Ciprian cu ocazia solicitării adresate către o societate de asigurări pentru plata unor despăgubiri.

Dosarul a fost înaintat la Judecătoria Alexandria. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.   

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*