liberinteleorman.ro

19 intervenții SMURD în 24 de ore

27 noiembrie 2022

În ultimele 24 de ore, pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru salvarea vieții și bunurilor materiale ale semenilor la 24 de evenimente, astfel:

✔️ 19 intervenții SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor cu probleme de sănătate;
✔️ 2 evenimente rutiere, produse pe raza localităților Poeni și Siliștea, rezultate cu 5 victime;
✔️ 2 incendii, izbucnite în localitatea Odobești, la o casă de locuit și la o unitate de cult religios;
✔️ o misiune de recunoaștere la obiective socio-economice cu aglomerări de persoane pentru verificarea tuturor aspectelor ce țin de latura operativă (intervenție), cum ar fi: identificarea căilor de acces, sursele de alimentare cu apă, potențialele pericole amplasate în interiorul clădirilor și în apropierea acestora, existenţa, starea de funcţionare şi capacitatea instalaţiilor autonome de semnalizare şi stingere a incendiilor, cantitatea şi locul de depozitare a substanţelor de intervenţie deţinute de obiectiv, identificarea traseelor tehnologice şi a reţelelor de utilităţi (apă, gaze, electricitate, etc.), evaluarea riscurilor la care se poate expune personalul de intervenţie şi stabilirea măsurilor de protecţie a acestuia (lucrul la înălţime, pericol de prăbuşire, chimic, biologic, de explozie, etc.)

Două evenimente rutiere, 5 victime

Primul eveniment rutier a avut loc pe raza loc. Poeni, în jurul orei 00.15, când pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au fost solicitați să intervină pentru acordarea primului ajutor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Salvatorii au găsit o camionetă răsturnată, cu o victimă, conștientă și cooperantă, care a fost transportată la UPU Alexandria pentru investigații și îngrijiri medicale de specialitate.

Al doilea accident a avut loc astăzi de dimineață, în jurul orei 06.00, pe raza loc. Siliștea, cu un autoturism răsturnat.

La fața locului, salvatorii au constatat că dintre cei șase pasageri ai mașinii, patru necesitau îngrijiri medicale și transportarea la spital, iar două dintre acestea, după ce au fost asistate medical, au refuzat transportul la UPU Alexandria.

Patru victime, neîncarcerate, doi bărbați, de aproximativ 32 și 24 de ani, erau în stare de inconștiență, cu multiple traumatisme, iar celelate două persoane, o fată de cca. 22 de ani și un băiat de aproximativ 18 ani, erau conștiente și cooperante, prezentând diferite traumatisme. Acestea au fost preluate de echipajele medicale, au primit primul ajutor și au fost transportate la U.P.U. Alexandria.

La acest eveniment au intervenit 5 echipaje de pompieri, cu o autospecială de descarcerare și patru ambulanțe SMURD, iar din cadrul SAJ Teleorman au acționat 4 echipaje medicale.

La cele două accidente, pompierii au asigurat și misiunile de prevenire și stingere a incendiilor. Cazurile au rămas în atenție autorităților competente pentru cercetări.

Două incedii în localitatea Odobeasca

Azi-noapte, în jurul orei 22.30, pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede au fost alertați de izbucnirea unui incediu la o casă de locuit din localitatea Odobeasca, cu posibilitatea găsirii unei victime în interior.

La fața locului s-au deplasat rapid două echipaje de salvatori, cu o mașină de stingere și o ambulanță SMURD, acestea constatând că focul se manifesta generalizat la întreaga locuință, atât în interior, cât și la nivelul acoperișului, precum și la o magazie din lemn, pe o suprafață de cca. 100 mp.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite în jurul orei 23.25, fără a fi înregistrate victime.

Au ars ori au fost distruse bunuri de aproape 50000 de lei, reprezentând casa de locuit (două dormitoare și un hol), acoperișul pe cca. 80 mp și o magazie pe o suprafață de aprox. 30 mp. Valoarea bunurilor salvate, reprezentând construcțiile din apropiere, a fost estimată la suma de 35000 de lei.

La câteva minute de la finalizarea acestei intervenții, în jurul orei 23.33, pompierii au fost alertați de izbucnirea unui alt incendiu, la biserica din localitate.

Ajungând rapid la fața locului, pompierii au reușit să stingă imediat focul, care se manifesta la câteva cărți bisericești, un covor și la elementele de tâmplărie de la un geam din termopan.

Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la suma de 100000 de lei, iar cea a pagubelor la cca. 2000 de lei.

Din primele cercetări efectuate, a reieșit că cele două incendii au fost provocate intenționat de către o persoană cunoscută cu probleme psihice, motiv pentru care evenimentele au rămas în atenția autorităților competente.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Gunoi mai scump în Teleorman – Cât vom plăti din 2023

Următorul articol

Mașină răsturnată, la Siliștea: 4 persoane au ajuns la spital

Cele mai recente articole de Eveniment