Zona Peco a stat în beznă mai bine de o oră, din cauza unor defecțiuni tehnice

în Actualitatea politică

cezCarmen Dumitrescu

Seara de 11 ianuarie a fost una destul de dificilă pentru locuitorii zonei Peco din Alexandria. Începând cu ora 18.35, alimentarea cu energie electrică a fost sistată pentru mai bine de o oră, cu unele intermitențe destul de periculoase pentru aparatura electrocasnică a locatarilor din zonă. Se pare că la baza acestei defecțiuni au stat două incidente de pe liniile electrice subterane de 20 kV Alexandria – Spital și Alexandria – Peco.

Potrivit unui comunicat al celor de la CEZ, se pare că în teren s-a constat faptul ca „pe fondul umidității și a temperaturilor nefavorabile, un cablu de 20 kV precum și o tijă a punctului de transformare numărul 862 au fost avariate, fiind necesare lucrări de reparare și înlocuire. Echipele operative au intervenit prompt astfel încât toți consumatorii aferenți celor doua linii electrice subterane au fost alimentați la ora 19:50. Este important de menționat faptul că în cursul zilei de marți, 12.01.2016, s-au continuat lucrările pentru a se asigura revenirea la schema normală de funcționare a liniilor electrice afectate. Astfel, la această oră, alimentarea liniei electrice subterane 20 kV Alexandria – Peco se efectuează conform schemei normale de lucru. În ceea ce privește linia electrică subterană 20 kV Alexandria – Spital, echipele operative continuă să lucreze și la această oră pentru a se reveni la schema normală de funcționare.”

Dacă există alexăndreni care au constatat că electrocasnicele le-au fost afectate de întreruperile în alimentarea cu energie electrică, din vina celor de la CEZ, aceștia pot contacta Centrul Virtual de Relații cu Clienții privind procedura de despăgubire.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*