Ziua Națională a Lecturii, la Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman

în Cultură

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman va celebra Ziua Națională a Lecturii printr-un eveniment organizat marți, 15 februarie, ora 10.30.

Biblioteca este locul ideal unde cititorii de toate vârstele pot să descopere sau să redescopere cartea și bucuria de a citi. Cei mai mici dintre vizitatori sunt elevi în clasa I, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” însoțiți de Aurelia Ivan- profesor învățământ primar care vor pătrunde în “Lumea minunată a cărților”.  

Liceenii de la Liceul Teoretic “Al. D. Ghica” Alexandria îndrumați de Silvia Păun, Adriana Gheoghe și Florina Vasilescu vor vizita Secția de împrumut pentru tineri și adulți unde le vor fi prezentate noutățile destinate categoriei lor de vârsta și informații despre ediția 2022 a concursului național de lectură Bătălia Cărților. De asemenea vor avea prilejul să citească împreună din cărțile favorite și, poate, se vor împrieteni pe viață cu cartea și cu biblioteca.  

Și elevii de la Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria vor sărbători Ziua Națională a Lecturii la Sala de lectură. Coordonați de prof. Mădălina Calotă, liceeni vor participa la activitatea “Time for words/Timpul cuvintelor”, în cadrul căreia vor recita versuri ale unor autori cunoscuți precum Emily Bronte, Rudyard Kipling sau Robert Frost.

Preșcolarii de la Grădinița cu P.P. nr. 4 Alexandria îndrumați de Liliana Grămadă și Corina Strujac au pregătit, cu acest prilej, expoziția intitulată “Lectura prin ochi de copil-Personaje de poveste”

15 februarie a devenit oficial Ziua Națională a Lecturii potrivit noii legi nr. 21 din anul 2022 care a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la data de 14 ianuarie anul acesta.

În România, pe lângă Ziua Națională a Lecturii, 15 februarie este și data la care s-au născut două personalități care au jucat un rol important în dezvoltarea educației românești și în promovarea culturii și a lecturii. Este vorba despre politicianul și criticul literar Titu Maiorescu (n. 15 februarie 1840), fondator al societății literare Junimea, și de Spiru Haret (n. 15 februarie 1851), reputat matematician și ministru al educației creditat cu dezvoltarea sistemului modern de învățământ al țării.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*