liberinteleorman.ro

Ziua Mondială a Educației, marcată la Biblioteca Județeană Marin Preda

3 octombrie 2022

Luni, 3 octombrie 2022, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, a marcat, printr-o serie de activități, Ziua Mondială a Educației, sărbătorită în fiecare an, începând cu anul 1994, la data de 5 octombrie.

Această zi a fost desemnată de UNESCO și marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor”, recomandare ce constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală.

Ziua Mondială a Educației are ca scop sensibilizarea cu privire la importanța rolului jucat de profesorii din întreaga lume.

Elevi de la Colegiul Național Al. I. Cuza Alexandria, coordonați de doamnele profesoare Valeria Gherghe, Alina Titirișcă, Floricica Marin, Violeta Stan, Simona Ciupercă, Grațiela Strâmbu și Florentina Dorobanțu au desfășurat următoarele activități:  Fișă de profesor –  activitate de documentare – au fost selectate texte literare care să cuprindă imaginea dascălului român; Mulțumesc, profesor drag! – mesaje în semn de recunoștință pentru profesori; Copacul educației – colaje – au fost realizate materiale care au cuprins citate și idei cu privire la rolul educației.

Cu acest prilej, biblioteca a vernisat expoziția de carte Istoria învățământului românesc care va rămâne deschisă până la data de 10 octombrie.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Cea mai solo chitară solo: Maxim Belciug cântă în premieră la Alexandria

Următorul articol

Reacția ISJ Teleorman după informația că o fetiță ar fi fost violată la școală

Cele mai recente articole de Cultură

Miniexpoziția „Județul Teleorman pe hărți istorice”, la muzeu

Muzeul Județean Teleorman, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, deschide marți, 14 mai 2024, ora 11.00, miniexpoziția„Județul Teleorman pe hărți istorice”.       Organizată cu ocazia „Zilei Județului Teleorman”,miniexpoziția prezintă reproduceri ale