ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI – EDUCĂM DIN INIMĂ

în Actualitate/Cultură/Educatie

Pe 5 septembrie, întreaga lume a sărbătorit Ziua Internațională a Educației. De la mic la mare, cu sau fără ghiozdan în spate, copiii au aflat astăzi de la cadrele didactice și părinți despre educație.

Sub sloganul ”Educam din inima!”, preșcolarii Grădiniței cu PN Nr. 3 Alexandria, coordonați de doamnele educatoare Bulumac Lavinia, Mitrea Ana Maria și Iordan Ionela, au avut parte astăzi de o zi specială: peste ei a plouat cu inimioare pline de iubire. Asta pentru că, în cadrul activității practice, grupele mare și mică au realizat un nor pufos din care s-au scuturat nu picături de ploaie, ci tot felul de inimioare colorate. Norul a reprezentat simbolic ”educația”, iar inimioarele colorate iubirea manifestată în actul educativ; pentru că, pe lângă formarea minții, noi, dascălii, modelăm și sufletul copiilor. Copiii au lipit, au decupat, au colorat, bucurându-se împreună cu doamnele educatoare de produsul muncii lor.

Mânuțele vesele și colorate ale grupei mijlocii ne-au adus și ele aminte că educația trebuie facută cu zâmbet, culoare și emoție. La care trebuie adăugat devotamentul, profesionalismul și iubirea: față de muncă și față de copii!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*