liberinteleorman.ro

Ziua Internațională a Cititului Împreună

31 ianuarie 2024

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează joi, 1 februarie 2024, începând cu ora 1200, prin sesiuni de lectură, Ziua Internațională a Cititului Împreună.

Ziua Internațională a Cititului Împreună/World Read Aloud Day (WRAD) a fost inițiată de LitWorld, începând din anul 2010, pentru a sărbători puterea lecturii cu voce tare, de a crea comunități și de a împărtăși povești, dar și pentru a susține literația ca drept uman fundamental. Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseții și beneficiilor lecturii.

Citirea cu voce tare are un rol foarte important în dezvoltarea copiilor. Copiii cărora li se citește zilnic vor avea un avans de aproape un an comparativ cu acei copii cărora nu li se citește cu voce tare în fiecare zi. Printre beneficiile cititului se numără dezvoltarea creativității, a empatiei și a gândirii critice.

Cu acest prilej, elevi de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Alexandria, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Costache, se alătură milioanelor de oameni de pe întregul glob care sărbătoresc Ziua Internațională a Cititului Împreună prin susținerea unor sesiuni de lectură.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Handbal: CSM Alexandria începe lupta pentru promovarea în Liga Zimbrilor

Următorul articol

Exponatului Lunii Februarie: Ziarul UNIREA din 24 ianuarie 1899

Cele mai recente articole de Cultură