Zilele Bibliotecii Județene ”Marin Preda”, debut fastuos

în Cultură

DSCN4506Miercuri, 18 noiembrie 2015, cu prilejul sărbătoririi Zilelor Bibliotecii Județene ”Marin Preda”, manifestările culturale au debutat cu festivitatea de decernare a Premiilor Revistei ”Caligraf”, eveniment care a avut loc la sediul instituției sărbătorite.

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, a participat la deschiderea manifestărilor culturale care au marcat ”Zilele Bibliotecii Județene ”Marin Preda”, oferind premiile revistei ”Caligraf”, publicație care apare cu susținerea financiară de peste 15 ani a Consiliului Județean Teleorman.

Premiile ”Caligraf”-2015 pentru poezie au fost decernate lui Rodion Drăgoi și Nicoletei Milea, pentru proză lui Mihai Athanasie Petrescu, pentru critică literară – Anei Dobre, iar pentru publicistică – lui Marian Nazat.

Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Teleorman a oferit un premiu special poetului și publicistului Florin Burtan, redactorul șef al prestigioasei reviste literare, la jubileul celor 15 ani care au trecut de la prima apariție a revistei ”Caligraf”.

Manifestările din prima parte a zilei au continuat cu: lansări de carte – Ștefan Mitroi, Lucian Paraschivescu și Viorel Păuleanu, expoziție documentară din colecția jurnalistului Stan Ștefan, prezentări de publicații – Pavel Mirea, și vernisajul expoziției ”Incertitudini” – Zuzu Caratănase, profesor doctor în cadrul Universității Naționale de Arte București.

În cea de-a doua parte a zilei, programul a inclus desfășurarea unui atelier profesional care a prezentat noile proiecte ale bibliotecilor publice, un program artistic susținut de elevii Școlii gimnaziale Izlaz și un moment artistic oferit în stilul-i caracteristic de Trupa Arhaic.

Evenimentele culturale vor continua mâine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*