liberinteleorman.ro

Zilele Alexandriei 2017: mizerie pe străzi, sonorizare execrabilă, organizare de partid și „artiști locali” care au dat clasă naționalilor

27 august 2017

Carmen Dumitrescu

Anul acesta putem vorbi, fără îndoială, despre cea mai slabă ediție a Zilelor Alexandriei dintotdeauna. Dincolo de faptul că evenimentului i-a fost alocat un buget substanțial, de vreo patru miliarde de lei vechi, anul acesta se anunțase petrecere mare, prin participarea celor de la Carla’s Dreams, o trupă extrem de iubită în România și, în același timp, o trupă costisitoare. De aceea, și prezența populației în seara concertului cunoscutei trupe la evenimentul dedicat orașului a fost impresionantă, așa că, potrivit unuia dintre organizatori, Eugen Delcea, chiar se impunea o prestație pe măsura așteptărilor. Pentru a-i vedea pe cei de la Carla’s Dreams au venit oameni din aproape toate localitățile județului, iar platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor a fost plin până la refuz. Desigur, mulți au spus că nu era chiar cazul să vină Carla’s Dreams într-un oraș în care se produc inundații după fiecare ploaie, dar faptul că s-a reușit asta putea constitui, cel puțin, o satisfacție de moment. N-a fost să fie! În primul rând, pentru că sonorizarea a lăsat de dorit mai mult decât în alți ani și a fost foarte greu, chiar și pentru fanii trupei, să înțeleagă ce cântau băieții. Trupa The Alexanders și Sevi Iriș, precum și Nicoleta Nucă s-au auzit ceva mai bine, fiind la mijloc și alt gen de interpretare, dar probabil și alte echipamente de sonorizare. De asemenea, momentul celor de la The Alexanders, care au cântat cu Sevi Iriș și o invitată specială de la X-Factor, Andreea Emilia Alupei, a fost unul cu totul și cu totul profesionist, tinerii reușind să interpreteze live niște piese extrem de grele, care au dat valoare seriei de concerte. Practic, deși nu au fost menționați în afișele evenimentului și nu au primit nimic pentru prestația lor, „artiștii locali” (cum îi numește primăria, la grămadă, pe tinerii valoroși ai municipiului) au dat clasă celor de la Carla’s Dreams, așteptați cu atâta nerăbadare de publicul din Alexandria. Și copiii de la Domo Dance au impresionat oamenii care au dorit să participe la Zilele Alexandriei, cei mici demonstrând, așa cum o fac mereu, că talentul și munca dau întotdeauna rezultate excepționale. Nici ei nu au beneficiat de vreo mențiune pe afișele sau în programul evenimentului, fiind mai puțin importanți decât valori muzicale precum Anda Adam sau Carla’s Dreams. Dar… adevărata problemă pe care o remarcăm aici e aceea că, fiind Zilele Alexandriei, evenimentul trebuia să fie despre Alexandria și despre valorile ei. Când tu pui în program „artiști locali”, fără a le menționa nici măcar numele alor noștri (pe care nici nu-i plătești, căci pentru ei e o onoare să cânte de ziua orașului lor), atunci arăți cu adevărat cât respect ai pentru orașul pe care îl celebrezi… Și orice scuză nu face altceva decât să adâncească acest trist adevăr.

În backstage mișuna toată organizația de tineret a PSD. Tinerii social-democrați s-au ocupat, pesemne, de partea organizatorică a evenimentului. Și nu e rău să vezi atâția tineri implicați, care încearcă să câștige experiențe noi, doar că noi credeam că Zilele Orașului constituie un eveniment public, nu unul de partid, așa că nu am putut aprecia implicarea lor la adevărata ei importanță.

Partea cu adevărat amuzantă a fost aceea că, la un moment dat, în timp ce încerca să facă un intro pentru Carla’s Dreams, prezentatorul evenimentului a povestit publicului o experiență personală. Se pare că întâlnise un domn venit din străinătate, care i-a mărturisit că, din ce vede el, Alexandria este un oraș extrem de curat. Părerile publicului au fost împărțite. Așa că ne-am dus și noi să vedem personal cum stă treaba cu acest oraș curat. Vă arătăm, în consecință, câteva imagini, care nu au nevoie de niciun comentariu.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ziua Porţilor Deschise la muzeu

Următorul articol

Antrenorul Mădălin Piperea, propus pentru a primi distincția de cetățean de onoare al Alexandriei în 2017

Cele mai recente articole de Actualitatea politică