Zeci de teleormăneni l-au aclamat pe Dragnea la București: “Din pușcărie, Dragnea să ne scrie!”

în Actualitatea politică

16196679_1353845207970013_1128585398_oCarmen Dumitrescu

Ordonanța care ar face mai ușoară viața condamnaților a trezit în sufletele multora dintre români o teamă autentică. Atât de autentică, încât zeci de mii de oameni au ieșit în frig ore la rând, atât în București, cât și în alte orașe din țară, pentru a le face cunoscut guvernanților faptul că nu vor tolera eliberarea prematură a condamnaților și nici iertarea datoriilor pe care aceștia le au. Protestul de la București a atras zeci de teleormăneni, care au considerat că e momentul să fie solidari cu românii din întreaga țară, în vederea apărării unor valori pe care și ei le consideră esențiale. Așa că și-au sunat prietenii, s-au urcat în mașini și au ajuns plini de entuziasm în Piața Universității, amestecându-se cu mulțimea care-i striga deja lui Dragnea: “Nu uita, România nu-i a ta!”.

16196566_1353845201303347_396390045_oJurnaliștii liberi în Teleorman s-au aflat și ei acolo, pentru a lua pulsul nemulțumirilor și au constatat, în primul rând, că protestatarii erau copii, tineri, studenți, oameni decenți și pensionari, toți animați de aceeași dorință de a nu lăsa infractori în libertate, doar pentru că Dragnea are o luptă personală de purtat cu justiția. Dar mitingul a fost unul pașnic, nu au existat derapaje de la bunul simț sau manifestări agresive și nici nu ar fi fost posibile, căci unul dintre patru participanți ținea un copilaș de mână sau îl purta în spate. Pe de altă parte, presa centrală, aservită intereselor patronilor condamnați sau urmăriți, a fost tratată oarecum în bătaie de joc, lucru care a atras după sine o relatare distorsionată de la fața locului. De altfel, Corina Dragotescu a stat în apropierea noastră și părea să se cam plictisească, în timp ce raporta agresiuni inexistente la postul de televiziune pentru care lucrează.

16245034_1353845197970014_2143325975_oÎn ceea ce-i privește pe teleormănenii noștri, aceștia au fost pe baricade de la început și până la finalul marșului care a început la Universitate și s-a încheiat la sediul PSD. Ei au scandat, alături de ceilalți participanți, dorința de a citi cărțile lui Dragnea, considerând că potențialul marelui om politic ar trebui să se manifeste și într-un sens cultural. Am remarcat prezența multor tineri neimplicați politic din județ, dar și oameni implicați politic, precum Claudiu Crăcea, Iuliana Stancu, Viorica Siteavu sau Nicușor Lina. În tot acest timp, prin mulțime circulau zvonuri îngrijorătoare: că PSD trimite contra-manifestanți, că va ieși măcel, că oamenii ar trebui să se teamă și să plece.

16231118_1353845191303348_2124888942_oNimeni nu s-a lăsat intimidat, dimpotrivă! Frica lui Dragnea i-a entuziasmat și mai tare, așa că mulți dintre participanți au promis că se vor revedea în același loc și în serile următoare, pentru a-i aminti lui Dragnea că puterea politică e vremelnică, dar talentul literar e singurul în măsură să-ți asigure gloria eternă.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*