Your first eures job – sprijină mobilitatea tinerilor cu vârste între 18-35 ani din ţările UE

în Actualitate

ajofm teleormanProiectul “TMS- Your First Eures Job”, aprobat de Comisia Europeana pentru perioada 01.06.2015- 31.05.2017, are ca aplicant principal Serviciul Public de Ocupare din Suedia, iar Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca are calitatea de co-aplicant, alaturi de serviciile publice de ocupare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia si insulele Azore.

Programul “Primul tau loc de munca” este unul specific de mobilitate în Uniunea Europeana, al carui scop principal este de a-i ajuta pe tineri sa îsi gaseasca un loc de munca, un stagiu sau o ucenicie într-o alta tara a UE, în Norvegia sau în Islanda, si pe angajatori, sa gaseasca forta de munca de calitate. Aceste obiective se pot realiza prin servicii de consiliere, mediere, recrutare, folosind capacitatea retelei serviciilor publice si a retelei EURES. Rezultatul concret în urma aplicarii la acest program este plasarea a minimum 1.200 de tineri la nivel european, prin acordarea unui numar corespunzator de subventii de mobilitate.

Prin intermediul acestui program se poate obtine sprijin financiar pentru o deplasare în strainatate în vederea unui interviu, dar si pentru formare, recunoasterea calificarilor sau cheltuielilor de mutare.

La programul “ Primul tau loc de munca” pot participa candidati cu diferite niveluri de studii si/sau experienta profesionala.

Totodata întreprinderile mici si mijlocii pot solicita prin intermediul programului “ Primul tau loc de munca” sprijin financiar pentru a acoperi o parte din costurile de formare ale noilor angajati, stagiari sau ucenici si pentru a-i ajuta pe acestia sa se instaleze.

Conditiile de participare si punctele de contact pot fi gasite accesând adresele:http://ec.europa.eu/eures ; http://ec.europa.eu/social/yourfirsteuresjob

De asemenea, tinerii în vârsta de 18-35 de ani, pot contacta oricare din cele 8 tari participante la proiectul YFEJ pentru a obtine informatii despre proiect si oportunitatile de ocupare.

Informatii privind aplicatiile, le puteti gasi accesând link-urile: http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.phphttp://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html

In judeţul Teleorman, persoanele interesate, se pot adresa Compartimentului EURES, din cadrul A.J.O.F.M Teleorman, telefon 0247/315.915 în vederea obţinerii mai multor informaţii, cu privire la acest proiect, informează Nelu Ionel Oprea – director executiv AJOFM Teleorman.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*