liberinteleorman.ro

Vreți să știți care e problema noastră, domnu’ viceprimar? Dumneavoastră sunteți!

31 iulie 2018

Carmen Dumitrescu

Viceprimarul Alexandriei, Gică Anghel, e un șters. Nu l-am remarcat în niciun context, nu l-am observat niciodată în ședințele de consiliu local și nu l-am ținut minte. Până astăzi, nici noi, cei care lucrăm în presă, nu prea aveam idee cum îl cheamă pe celălalt viceprimar al Alexandriei. Nouă ne era destul Ioan Augustin, care până la urmă e un om vertical și articulat. Astăzi, celălalt viceprimar al Alexandriei a vrut să ne-o plătească, pentru că nu-l țineam minte. A ținut neapărat să fie memorabil. Și a fost… Printr-o postare pe Facebook. Nu vom reproduce conținutul postării, care cuprinde atât o înjurătură, cât, mai ales, o amenințare, dar vom spune, cu subiect și predicat, că există și pesediști în Teleorman care s-au simțit îngroziți de postarea domnului în cauză. După ce a scris pe Facebook, primul gând al multora a fost acela că Gică Anghel a fost șef pe la jandarmi. Și de la oameni ai ordinii te aștepți la echilibru. E foarte puțin relevant faptul că postarea în cauză se adresa doar prietenilor viceprimarului. Fiind persoană publică, orice cuvânt al unui viceprimar e public. În cele ce urmează, vom reda conținutul dialogului nostru cu viceprimarul Gică Anghel, după ce l-am contactat pentru a afla ce l-a determinat să fie atât de agresiv pe rețeaua de socializare.

Reporter: Domnul Anghel, am văzut postarea dumneavoastră pe Facebook, legată de mașina aceea cu numere preferențiale. Ați postat pe Facebook ceva legat de asta…

Gică Anghel: Sunteți convinsă că eu?

R. Nu. De aceea vă sun. 

Gică Anghel: Bun, și care e problema dumneavoastră?

R.  Eu doar vă întreb…

Gică Anghel: Care e problema dumneavoastră?

R. E o problemă de interes public și aș vrea să știu de ce ați scris așa ceva.

Gică Anghel: De ce e important?

R. Sunteți viceprimar!

Gică Anghel: A! Da, vag mi-aduc aminte de postare, da. Bun, și?

R. Vă întreb de ce ați scris așa ceva pe Facebook.

Gică Anghel. Bun, n-am libertatea să mă exprim? Poate nici n-am scris eu așa ceva, pentru că telefonul e la întreaga familie câteodată. Dar, mă rog…

R: Și vi se pare normal ca un om politic, care mai e și viceprimar, să scrie așa ceva?

Gică Anghel: Dar ce exprimare vi se pare deplasată? Dacă tot punem așa problema, acei care toată ziua sunt cu M…E PSD, ei au dreptate?

R. Da, dar dumneavoastră nu trebuie să faceți așa ceva… Deci spuneți că telefonul era la dispoziția întregii familii și putea posta oricine?

Gică Anghel: Nu neapărat. Nu!

R. Și atunci?

Gică Anghel: Ați văzut. Și dumneavoastră aveți telefon mobil, nu? Îl mai lăsați pe ici, colo, îl mai uitați prin sală, pe ici, colo, nu-i o problemă. E posibil, da… Deci, sunteți doamna sau domnișoara Carmen Dumitrescu.

R. Da. De la Liber în Teleorman. 

Gică Anghel: A! AAAA! Înțeleg….

Noi nu știm ce a înțeles domnul Gică Anghel. Dar noi am rămas la partea esențială a apărării sale: „Care este problema dumneavoastră?” În puține cuvinte, dar în multe sensuri, problema noastră sunteți dumneavoastră, domnule Anghel. Și toți cei ca dumneavostră, care nu sunt absolut deloc conștienți de rolul uriaș pe care îl au câtă vreme stau în funcții. Din cauza unor oameni ca dumneavoastră, domnule Anghel, țara noastră se face de râs peste hotare aproape săptămânal. Din cauza unor oameni ca dumneavoastră, domnule Anghel, tinerii pleacă. Nu doar din Teleorman, ci din România. Doar gândiți-vă că în locul pe care îl ocupați în mod vizibil nemeritat ar fi putut fi un tânăr inteligent. Ca Ioan Augustin, că-l cunoașteți. Dar tânărul ăla n-a avut norocul lui Augustin și a plecat să muncească departe de județ. Pentru că n-a avut loc. Din cauza dumneavoastră, domnule Anghel! Iată care e problema noastră!

 

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

12 absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ militar, repartizaţi la IJJ Teleorman

Următorul articol

Scrisoare către Dragnea: ”Veți rămâne în istorie ca un conducător blestemat de la mic la mare: de copii, părinți, invalizi, pensionari”

Cele mai recente articole de Din culisele politice