Vot „romantic” în comuna teleormăneană Izvoarele

în Actualitatea politică/Administratie

Într-o comună din județul Teleorman, doi bătrâni au fost surprinși în timp ce votau împreună în aceeași cabină de vot, deși procedura nu se încadrează în limitele legii. Cei doi s-au ajutat reciproc să voteze și au părăsit, pe rând, cabina de vot, fără ca membrii comisiei să ia măsuri în acest sens sau să le interzică intrarea simultană în cabină. Imaginile votului „romantic” au rămas, însă, și ele arată că în Teleorman regulile sunt făcute strict pentru a fi încălcate.

IPJ Teleorman s-a sesizat în acest caz și nu a apreciat romantismul celor doi soți, așa că a sancționat președintele secției de votare pentru faptul că a permis acest lucru.

„Conducerea I.P.J. Teleorman a dispus efectuarea de verificări pentru a stabili împrejurările în care două persoane au fost fotografiate în interiorul unei cabine de vot, la o secție de votare din județ. În faza preliminară s-a stabilit că fotografia a fost făcută în secția de votare nr. 189 din comuna Izvoarele, de către un membru al comisiei de votare și transmisă reprezentanților unei formațiuni politice. Au fost identificate cele două persoane, soț și soție, stabilindu-se faptul că, în timp ce bărbatul se afla în cabina de vot, soția i s-a alăturat, fără a avea motive temeinice. Președintele biroului electoral al secției de votare a fost sancționat contravențional conform Legii 370/2004 pentru alegerea Președintelui României.”, a transmis IPJ Ziarului Liber în Teleorman.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*