liberinteleorman.ro

Vocea cetățeanului din Alexandria: piste pentru bicicliști, toalete publice…

19 august 2015

Monica Vasilescu

curteaFiecare cetățean din Alexandria își dorește câte ceva pentru urbea lui. Puțini însă vin în fața autorităților să ceară sau să-și spună punctul de vedere atunci când se organizează dezbateri publice pe diverse teme. În lipsa lor, municipalitatea ia decizii după propriile dorințe, iar asta produce murmur ulterior. Cele mai recente discuții au apărut pe seama unor modificări ale Regulamentului de conviețuire socială. Conform noilor hotărâri, posesorii de animale vor avea voie să-și plimbe patrupedele doar în anumite zone din oraș, interzicându-se, totodată, accesul cu biciclete, scutere, motorete, motociclete și ATV-uri în parcuri, locuri de joacă și alte spații de agrement. Aceste măsuri au nemulțumit-o pe Eleonora Corduneanu, cetățean al municipiului Alexandria, care a venit la ședința consiliului local să-și spună păsurile în fața aleșilor. ”Doresc să mi se spună exact ce înseamnă spațiu de agrement? Parcul sau pietonalul sunt spații de agrement ? Pot plimba câinele acolo? La această nedumerire a răspuns viceprimarul Ionuț Neacșu, cu un articol din regulament, în care se specifică faptul că deținătorii de animale pot plimba câinii în zonele amintite, cu condiția să dețină materialele necesare depozitării fecalelor.

Doamna a avut nemulțumiri și în privința interzicerii bicicliștilor în vârstă de peste 14 ani în locurile de agrement. ”Unde să se plimbe copiii de peste 14 ani ? Avem spații amenajate pentru biciclete ?”

”În pădurea Vedea”, a venit răspunsul din partea viceprimarului amintit, care nu a fost pe placul Eleonorei Corduneanu. ”Ați fost în parcul pădurea Vedea ? Acolo e plin de câini, e plin de căpușe…” Văzând că explicațiile nu au lămurit-o pe doamna în cauză, primarul Victor Drăgușin a intervenit și a întrebat: ”Concret, dumneavoastră ce propuneți ? ”O pistă de biciclete, toaletă publică… ”, a afirmat prompt femeia.

”Există un proiect în acest sens. Dar până atunci, sunt străzi pe care au acces bicicletele. Sigur, orașul este deficitar la piste pentru bicicliști. Și toaletele publice sunt prinse în proiect. Se vor realiza două. Una în spatele cinematografului și una în zona CEC-ului vechi. Am cumpărat toalete ecologice, pe care le vom pune de ziua orașului, dar nu reprezintă o formă de civilizație și tocmai de aceea este bine să realizăm grupuri sanitare prin construire”, a încheiat Victor Drăgușin.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Aş fi de acord cu interdictia pt biciclisti pe pietonal dar sa existe piste pentru biciclisti!!! Dar, cum rezultă şi din acest articol, edilii nu numai că nu ştiu ce înseamnă asta însă nici nu vor să audă. Nici nu avem ce aştepta de la cei care s-ar duce cu „maşîna” şi din dormitor în baie! (Nu putem nici să ne mirăm că nu ştiu cum arată oraşul sau că suprafaţa de spaţiu verde scade continuu.)

    Apoi, oricum nu mai aveau loc si biciclistii pe centru, cum nici pietonii nu mai au loc, in special dimineata, de cele 3-4-5 cisterne care consuma aproape tot atita motorina cita apa aduc sa ude florile, DESI exista hidranti din care alti lucratori udă (alte zone? n-am inteles logica)!!! ZILNIC, acesti monstri din anii ’80 polueaza imens si strica si ceea ce a mai ramas din frumosul pavaj, cîrpit in bataie de joc cu un ciment pregătit în roabă!!!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Din stejar, stejar răsare. Din scandal… o ţeapă mare

Următorul articol

Seceta senatorului Nicolae Mohanu…

Cele mai recente articole de Actualitate