liberinteleorman.ro

Viorel Râcu a ajuns în Ministerul Economiei și analfabet, și incompatibil. Tânărul din Teleorman este acuzat la ANI că ar fi măsluit un proiect cu bani europeni…

19 ianuarie 2019
Carmen Dumitrescu
Vestea că un alt teleormănean fără școală și abilități a ajuns să se înfrupte din prăjitura guvernării nu ne-a surprins în mod deosebit, noi cunoscând exodul de „creiere mici” dinspre Teleorman spre București al ultimilor ani.
Așa că Viorel Râcu părea a fi doar un alt analfabet din Teleorman, cu apucături pesediste, care se lăuda prietenilor că i-a promis Dăncilă un post în guvern și apoi a avut grijă să se laude cu el pe Facebook. Dar se pare că povestea lui Râcu e mult mai complexă de atât. În atenția Agenției Naționale de Integritate a ajuns o sesizare legată de acest individ, sesizare din care aflăm elemente foarte interesante.
Postare pe Facebook a lui Râcu, din care rezultă că are mari problemele cu verbul „a fi”

Astfel, după ce a lipit afișe pentru PSD Teleorman și a mobilizat oamenii la mitinguri pro-pesediste, Viorel Râcu a devenit… funcționar public. Se pare că aceasta e singura calificare de care ai nevoie pentru a lucra la stat: lipitul de afișe. Practic, el a devenit consilier juridic la AFOFM Roșiorii de Vede. În tot acest timp, Râcu a continuat să desfășoare activități de natură politică, lucru inadmisibil din punct de vedere legal, dar era și angajat pentru predare și instruire pe proiecte europene, colaborând în cadrul mai multor proiecte derulate de către firma MEDILINE EXIM SRL. Mai mult, acesta era plătit și în cadrul proiectului ”Incubatoare de Forță de Muncă ID PROIECT 120481” din programul ”POCU’‘.

Potrivit sesizării trimise la Agenția Națională de Integritate, Viorel Râcu și-a exercitat abuziv atribuțiile:
„În cadrul acestui proiect a desfășurat activitate de formator la Roșiorii de Vede dar a intervenit cu presiuni asupra persoanelor care au participat la aceste cursuri pentru a semna contracte de muncă pe perioadă nedeterminată cu 8 ore de munca zilnică, spunându-le că efectiv vor lucra pe calculator de acasă 2 ore pe zi pentru promovarea reclamelor la diverse produse și vor fi plătiți cu 600 LEI/lunar, cu toate că în cadrul proiectului au fost calificați în meserii de Lucrători în Alimentație, Lucrători în Electromecanică, Lucrători în Structuri pentru Construcții, Lucrători Finisori pentru Construcții, sau Estetică (manichiurist/pedichiurist).
Pe de altă parte a amenințat persoanele participante că dacă nu vor semna contractele de muncă vor avea probleme pentru că deja el a intervenit la diverse Agenții de Ocupare a Forței de Muncă din județele  IalomițaPrahovaCălărașiGiurgiuTeleormanArg și Dâmbovița unde are cunoștințe datorită faptului că a lucrat la AJOFM Teleorman (asupra cărora are influență deoarece acum este consilier în Ministerul Economiei) și că deja ei sunt înregistrați la aceste agenții că au beneficiat de mediere în vederea încadrării în muncă și având semnaturile lor nu va fi nici o problemă să transcrie acele semnături și pe alte acte. Astfel că s-a dus personal cu documentele participanților la proiect la Agentiile AJOFM Prahova si Dâmbovița în data de 22 Decembrie 2018 unde a intervenit la conducerea acestor instituții pentru a înregistra în evidențele acestora persoanele participante în proiect.
În acest moment, Viorel Râcu este funcționar public în cadrul Ministerului Economiei, drept răsplată pentru munca prestată la PSD și pentru faptul că a fost în fața DNA pentru a-l susține pe Liviu Dragnea.  Totuși, potrivit Ghidului privind incompatibilitățile și conflictele de interese emis de ANI în anul 2018, el nu are voie să desfășoare alte activități în afara celor specifice fișei postului, și cu atât mai puțin activități de natură politică. Totuși, Râcu este deținător al mai multor funcții în cadrul structurilor pesediste de tineret din Teleorman.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Prin labirintul memoriei, dincolo de lacătele tăcerii, cu scriitura profundă a Elei Nicolau…

Următorul articol

După USL, PNL, Pro România, Jimi Petrică Afumatu ”fumegă” pe la PMP

Cele mai recente articole de Actualitatea politică