,,Violență în școli”, prin ochii copiilor

în Actualitate

A lupta contra violenţei şcolare înseamnă a ameliora calitatea relaţiilor şi a comunicării între toate persoanele angrenate în actul educaţional”- Dardel Jaouadi

În cadrul campaniei internaționale „19 zile de activism pentru prevenirea violenței împotriva copiilor și tinerilor”,  polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al IPJ Teleorman au desfășurat, la Școala gimnazială nr. 6 din Alexandria, activități concrete de prevenire menite să constituie modele de bune practici în educație și comportament.

Astfel că, elevilor de clasa a V a, a VI a, a VII a le-au fost prezentate mai multe materiale, pliante, recomandări preventive, spoturi video bazate pe teme legate de siguranța elevilor care au ca scop prevenirea și combaterea violenței în școli, sub toate formele ei. De asemenea, copiii și-au expus, în manieră personală, percepția pe care o au asupra fenomenului de ,,violență în școli,, – unii prin desene, alții prin poezii, povești, fiind receptivi la întreaga activitate desfășurată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*