liberinteleorman.ro

,,Violență în școli”, prin ochii copiilor

17 noiembrie 2017

A lupta contra violenţei şcolare înseamnă a ameliora calitatea relaţiilor şi a comunicării între toate persoanele angrenate în actul educaţional”- Dardel Jaouadi

În cadrul campaniei internaționale „19 zile de activism pentru prevenirea violenței împotriva copiilor și tinerilor”,  polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al IPJ Teleorman au desfășurat, la Școala gimnazială nr. 6 din Alexandria, activități concrete de prevenire menite să constituie modele de bune practici în educație și comportament.

Astfel că, elevilor de clasa a V a, a VI a, a VII a le-au fost prezentate mai multe materiale, pliante, recomandări preventive, spoturi video bazate pe teme legate de siguranța elevilor care au ca scop prevenirea și combaterea violenței în școli, sub toate formele ei. De asemenea, copiii și-au expus, în manieră personală, percepția pe care o au asupra fenomenului de ,,violență în școli,, – unii prin desene, alții prin poezii, povești, fiind receptivi la întreaga activitate desfășurată.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Angajații APIA au ieșit, fără Coman, la protest

Următorul articol

Mai sunt doar 18 zile până te poți înscrie pentru a urma o carieră în poliție!

Cele mai recente articole de Actualitate