Video: Un câine a fost legat de mașină și târât de un fost profesor din Turnu Măgurele

în Actualitate

Monica Vasilescu

Un fost profesor din Turnu Măgurele a fost surprins de participanții la trafic în timp ce târa, legat de mașină, un câine. Imaginile înfiorătoare cu animalul plin de răni au fost postate pe Facebook și, ulterior, a fost identificată persoana care a comis barbaria. Este vorba despre Marin Sindile, un individ care ar fi trebuit să fie un exemplu în societate, prin prisma profesiei de dascăl. Acesta intră sub incidența legii, după cum urmează: Legea 205/2004 privind protecția animalelor modificată și completată prin legea 9/2008, dar neavând un organ abilitat de specialitate, competența de cercetare cade în sarcina organelor de drept comun. Se face o plângere penală în conformitate cu articolul 222 din Codul Penal, cu indicarea autorilor, descrierea faptelor și consecințelor create prin acțiunea sau inacțiunea sesizată, gradul de pericol social prin exemplul dat altora de a perpetua astfel de practici.

Până la luarea unei măsuri în cazul de față, pe filmarea postată pe Facebook, omul care a oprit mașina lui Marin Sindile în trafic și a salvat câinele prezintă în video  modul în care s-au petrecut faptele revoltătoare.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*