liberinteleorman.ro

VIDEO. Scandal într-un centru de carantină din Roșiorii de Vede: „Mai bine stăm pe câmp, în mașini, decât să stăm în hotelul ăsta!”

În centrul orașului Roșiorii de Vede se ridică un hotel. E vorba de Hotelul Vedea, care a fost și identificat de Direcția de Sănătate Publică Teleorman drept spațiu adecvat pentru adăpostirea persoanelor venite din afara țării pe timpul celor 14 zile obligatorii de izolare. Hotelul nu a mai fost folosit de mulți ani, așa că în mod firesc, nici utilitățile nu sunt foarte puse la punct.

În cursul zilei de ieri, 5 aprilie, la hotelul din Roșiorii de Vede au ajuns 75 de persoane, toate întoarse acasă din străinătate și intrate direct pe mâna autorităților, care trebuie să le țină în carantină 14 zile. Va fi o misiune cu adevărat grea, din moment ce, după nici 24 de ore de la momentul cazării în locul cu pricina, a început scandalul. Oamenii spun că nu au apă, că nu au toalete funcționale, că nu au lumină și nici căldură. De aceea spun că „mai bine stăm în mașini, pe câmp, decât să stăm în hotelul ăsta!” În filmarea realizată de unul dintre cei carantinați, se vede că revolta oamenilor a ajuns la cote uriașe și doar intervenția primarului localității a mai putut calma puțin spiritele. Nu se știe dacă e definitiv.

Primarul orașului Roșiorii de Vede, Valerică Cîrciumaru, consideră, la rândul lui, că locul ales pentru carantina celor întorși din străinătate nu e unul foarte bine ales, dar spune că a anunțat autoritățile județene că nu dispune de spații adecvate pentru așa ceva.

Nu mai contează cine a ales hotelul ăsta, dar eu am zis în Comitetul Local că nu am spațiu adecvat. Ulterior, pe 3 aprilie, am primit hotărâre de la Prefectură să iau măsuri și să declar Hotelul Vedea spațiu pentru carantină. N-am avut ce să fac. Eu știam că hotelul ăsta n-a funcționat de atâția ani, am făcut ce am putut, am avut instalatori, dar nu prea au ce repara. Acum nici căldură nu au, le-am dat niște radiatoare. S-a suprasolicitat rețeaua și a căzut și curentul. Acum suntem aici cu toți. Eu îi înțeleg, că sunt în niște condiții grele, e adevărat. Și am reușit să potolesc spiritele aprinse, că am venit cu consilierul meu pe probleme de romi și s-au mai calmat. Eu deja luasem măsuri să trimit o persoană să comunice cu ei, am niște voluntari care se ocupă să le ducă ce au nevoie.”, a declarat Valerică Cîrciumaru pentru ziarul Liber în Teleorman.

Oamenii se plâng că în hotel e mizerie, dar mai ales că se tem că vor lua virusul în carantină, mulți dintre ei având convingerea că nu sunt infectați.

Problema este că majoritatea spațiilor de carantină din județ sunt aproape pline, iar oamenii nu încetează să vină acasă din străinătate. Fluxul acesta uriaș de oameni care se întorc în familiile lor, unii reușind să evite carantina, va degera în cele din urmă în scenariul acela de care ne temem cu toții.

Advertisement

7 Comments

  1. Stati draxu acolo balaurilor,dupa accent vad ca nu a mai mers ciordeala pe afara,e stare de urgenta fir-ati voi de hoti si de tupeiști,crede-ti ca merge sa aplicati smecheria si tupeul de borfași in orice imprejurare?daca era razboi ca practic e aproximativ aceeasi situatie,ce faceati?certati autoritatile ca nu va da hotel de 5 stele?sirieni saraci stau in transee si buncare de 50 ani.inapoi balaurilor de unde ati venit.😡😡eu va cunosc cel mai bine comportamentul,v-am transportat cel putin 13 ani peste tot in europa si mi-a fost rusine cand imi coborati din autocar cu sacoșele acelea de rafie cu care ne-ati facut de ocara peste tot.a-ti rupt toate benzinariile din europa pe unde treceam.rusine sa va fie,la munca la sapa nu la furat si inselat.

  2. Cine v-a dat buletin de Romania e cel mai idiot om de pe planeta. Voi nu meritati sa fiti ajutati, doar lasati in camp sa muriti…. Acum ati venit, ca sunteti cetateni…. FMM

  3. De ce ii judecati? Nu este corect!!! Sunt si ei niste oameni… E drept, arata si se comporta ca niste maimute… Sunt doar niste scursuri care ar fi meritat totusi altceva: sa fie tratati mai bine de Antonescu…!

  4. De parcă în afară ar fi stat numai la 4 și 5 stele. Vax, au stat prin scări de bloc, pe sub poduri, în case demolate sau pur și simplu sub cerul liber, și au pretenții, s-0 creadă ”mutu”.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Acțiuni ample de verificare a modului în care populația respectă izolarea la domiciliu

Următorul articol

Hotelul familiei Dragnea a devenit centru de carantină și profită din plin de pandemie!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică