liberinteleorman.ro

VIDEO. Prins în combinații, primarul Alexandriei cheamă procurorii: „Nu înțeleg, domnule! Să vină DNA-ul! Numai de la ei înțeleg!”

Momente încordate în Consiliul local Alexandria, după ce consilierul liberal Florin Titirișcă a cerut dreptul la cuvânt pentru a semnala că modul în care pare a se pregăti o tranzacție de teren între două societăți subordonate Primăriei Alexandria pare aranjat în prealabil, menținând că totul poate fi interpretat ca „înțelegere” între cele două. Vorbim despre S.C. Transloc și S.C. Administrația Străzilor, Construcții Edilitare SRL și despre o cerere a celei de-a doua de a-și mări capitalul social în vederea achiziției unui teren, în timp ce prima vrea să vândă un teren de aproximativ aceeași valoare. Consilierul n-a făcut decât să spună că dedesubturile tranzacției au un oarecare parfum de înțelegere nu tocmai legală.

În condițiile în care S.C. Transloc se pregătește să vândă un teren de aceeași sumă și cam toată lumea știe că tranzacția va fi făcută între cele două firme, foarte mare grijă la treaba asta! Dacă știm noi aici că tranzacția de teren de la Transloc… prețul este destul de mic. Puțină atenție! Că știți cum… E ca în bancul ăla cu știe tot satul, dar nu știe bărbatul. Cam aici suntem. Cumva se pregătește o tranzacție între două firme, care ar trebui să fie făcută cu licitație, la lumina zilei. Mie mi se pare că e ceva în neregulă, mare atenție! Prețul pe metru pătrat acolo este unul destul de mic. Părerea mea!”, și-a început Titirișcă pledoaria.

Atât a fost destul pentru a aprinde o scânteie și pentru a-l determina pe Drăgușin, primarul Alexandriei, să răbufnească nervos, deși nimeni nu-i ceruse punctul de vedere și nici nu solicitase intervenția lui. De unde și comceptul de „muscă pe căciulă”. Reacția primarului a fost una de pomină, luându-l prin surprindere chiar și pe consilierul local care a ridicat problema.

Iarăși ridicați o problemă în rândul opiniei publice, că bănuiesc că de aia… Bănuiesc că nimeni nu gândește vreo secundă că e vreo șmecherie. Ce să faci? Să păcălească o societate pe altă societate a primăriei, că nu înțeleg. Unde e prăduiala? Dacă s-ar întâmpla lucrul ăsta, și e posibil să se întâmple, ce am face? Pe cine am dezavantaja și am avantaja? Serios, purtăm o discuție aiurea. Hai s-o ducem până la capăt! Să vedem! Ce-ați vrut să scoateți în evidență? (….) În Țara Românească, din banii cetățenilor se realizează tot ce se realizează. N-am înțeles care a fost tema luării dumneavoastră de cuvânt. N-am înțeles, au fost două intervenții pe care eu nu le înțeleg. Dacă este incorectă, să plătească cine a greșit! Deci deja se face o mânărie în Consiliul Local. Consiliul Local ia dintr-un buzunar, pune în alt buzunar și a făcut un mare șmen! Nu înțeleg, domnule! Să vină DNA-ul! Numai de la ei înțeleg! „, a spus Drăgușin clocotind.

Vedeți aici integral momentul tensionat petrecut în plină ședință a Consiliului local Alexandria:

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Mizeria din DGASPC Teleorman nu are margini! Un teleormănean așteaptă de o lună un contract de sponsorizare pentru donațiile făcute instituției!

Următorul articol

EXCLUSIV! Consilierii locali ai Alexandriei bagă sute de mii de lei în biserici, în plină campanie electorală!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică