VIDEO Primarul din Zimnicea și-a înmormântat o rudă cu alai… în plină pandemie

în Actualitatea politică/Administratie

Trăim o situație de urgență, în care este strict interzisă adunarea persoanelor în locuri publice, din considerente care țin de siguranța și sănătatea publică. Și aici discutăm atât despre petreceri, cât și despre înmormântări. Legea stipulează clar condițiile de organizare a ocaziilor vesele și triste, după cum urmează: “Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez,cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora.” Dar la Zimnicea peste lege se poate trece, mai ales atunci când e vorba despre situații care privesc interesul privat al primarului localității. Și astfel, decesul unei rude a primarului Petrică Pîrvu a fost urmat de o înmormântare cu alai, care i-a revoltat pe mulți oameni din Zimnicea.

Și nu pentru că oamenii nu ar înțelege durerea pe care pierderea unui om drag o poate genera, ci pentru că tocmai statutul de persoană publică al lui Pîrvu trebuia să fie un motiv în plus ca acesta să respecte starea de urgență. Pentru că dacă primarul unei localități, indiferent de motive, nu respectă legea și condițiile stării de urgență, ce pretenții mai putem avea de la populație?

Nu vom insista asupra identității persoanei decedate și nici asupra tragediei în sine, pe care o înțelegem perfect. Dar nu înțelegem de ce a fost nevoie de înmormântare cu public, în condițiile în care legea permitea oricum participarea a opt persoane din familie. Privind filmarea realizată cu o cameră de bord, observăm că numărul participanților e mult mai mare de 8 și că nu toți sunt rude ale primarului. Ba chiar am putea spune că unii sunt angajați ai instituției pe care acesta o conduce și nu credem că s-au prezentat la înmormântare de drag, ci din obligație de serviciu. Iar lucrul acesta nu e normal și, iată, nici legal în vremurile pe care le trăim.

Ca atare, îi spunem și noi condoleanțe primarului pentru pierderea suferită, dar îl sfătuim călduros să respecte legea acum. Pentru că dacă un singur participant la înmormântare avea virusul, nu știm cum va apăsa pe conștiința lui îmbolnăvirea a jumătate din primărie.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

3 Comments

  1. […] Publicaţia Liber de Teleorman a publicat un film de la o înmormântare din Zimnicea, unde cortegiul mortuar este format din zeci de persoane. Cel puţin 20 de oameni merg pe jos, după maşina mortuară, să-l conducă pe ultimul drum pe cel decedat. În urma lor vin mai multe autoturisme. Potrivit informaţiilor obţinute de reporterii teleormăneni, o rudă a lui Petrică Pîrvu, primarul din Zimnicea, a decedat şi este transportată la cimitir.  „Nu vom insista asupra identităţii persoanei decedate şi nici asupra tragediei în sine, pe care o înţelegem perfect. Dar nu înţelegem de ce a fost nevoie de înmormântare cu public, în condiţiile în care legea permitea oricum participarea a opt persoane din familie. Privind filmarea realizată cu o cameră de bord, observăm că numărul participanţilor e mult mai mare de 8 şi că nu toţi sunt rude ale primarului. Ba chiar am putea spune că unii sunt angajaţi ai instituţiei pe care acesta o conduce şi nu credem că s-au prezentat la înmormântare de drag, ci din obligaţie de serviciu. Iar lucrul acesta nu e normal şi, iată, nici legal în vremurile pe care le trăim“, scriu jurnaliştii de la publicaţia din Teleorman. […]

  2. Poliția dă amenzi uneori fără a avea dreptate, chiar și pentru că persoana care este luată în vizor a greșit un cuvânt sau a uitat să-l scrie in declarație. Pe acest primar însă, nu l-a amendat nimeni, ceea ce mă face să mă întreb dacă se crede cumva deasupra legii datorită funcției. Să le fie rușine și lui și Poliției orașului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*