liberinteleorman.ro

VIDEO: Inundații la Orbeasca de Sus

13 martie 2018
Căderile de precipitații abundente au produs alte inudații în unele localități din Teleorman. Comuna Orbeasca, în satul Lăceni, apa are aproape jumătate de metru. Ca atare, mai multe gospodării au fost inundate, situația fiind problematică și în zonele cu terenuri arabile.
Conform CLSU, în prezent se acționează cu 15 oameni, 1 motopompă, 1 buldoexcavator, 3 vole și 1 camion, pentru realizarea de bariere cu saci cu nisip pentru protejarea locuințelor și gospodăriilor.
De asemenea, circulația se desfășoară cu dificultate pe DJ 504, apa atingând pe anumite porțiuni și cca. 30 de cm.
UPDATE:
La aceasta ora, situatia actualizata si raportata de CLSU Orbeasca se prezinta astfel (la nivelul celor trei sate apartinatoare): – 16 locuinte afectate; – 203 gospodarii inundate; – 2 poduri si 9 podete; – 3,5 km de DC; – 245 fantani.
În zona au actionat 21 de pompieri din cadrul Det. Alexandria, cu 1 camion, 1 microbuz si 1 Duster, iar SVSU Orbeasca cu 20 de cetateni, cu 2 buldoexcavatoare, 1 incarcator si 1 camion pentru transport nisip. Au fost utilizati peste 1000 de saci cu nisip pentru realizarea de indiguiri astfel incat apa sa nu ajunga in locuinte. Având in vedere ca precipitatiile s-au oprit si apele au inceput sa se retraga, nu mai sunt inregistrate probleme deosebite la nivelul localitatii. Pentru luarea masurilor cu caracter operativ, in vederea diminuarii pagubelor si restabilirii starii de normalitate, in zona afectata de inundatii au fost in permanenta subprefectul judetului Teleorman si inspectorul șef al ISU Teleorman, a anunțat purtătorul de cuvânt – maior Gelu Dragomir.
Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

„Din inimă, pentru inimă!” – Copii din Alexandria au luptat, prin cântec, pentru Eric!

Următorul articol

Kilometrul lui Dragnea măsoară 800 de metri! Cum se falsifică lungimea drumurilor teleormănene… din pix

Cele mai recente articole de Actualitate